Quarta final mundialista consecutiva amb presència blaugrana

Quarta final mundialista consecutiva amb presència blaugrana

Amb l’edició d’enguany, el FC Barcelona estableix un nou rècord de finals consecutives amb jugadors culers

La Copa del Món 2022 està arribant a la seva fi. Aquest  diumenge 18 de desembre es disputa la final del torneig entre l’Argentina i França i per quart Mundial consecutiu aquest partit tindrà presència blaugrana. Koundé i Dembélé seran els dos jugadors culers que intentaran revalidar el títol aconseguit per la selecció francesa a Rússia 2018, cosa que no passa des que ho fes Brasil als Mundials 1958 i 1962.

Ara bé, que les finals mundialistes tinguin presència blaugrana no és cap novetat. En les darreres tretze finals, fins en vuit ocasions hi ha hagut algun jugador culer que buscava la consecució d’aquest títol tan prestigiós. I és que amb la participació dels jugadors francesos en l’edició d’enguany, el Barça estableix un nou rècord de club després de tenir representació blaugrana en les darreres quatre edicions de la final mundialista (2010, 2014, 2018 i 2022). Fins al moment, la xifra estava en tres en les cites del 1994, 1998 i 2002.

El 2010, rècord de blaugranes en una final

Si ens situem a la darrera edició, Rússia 2018, la final entre França i Croàcia va albergar tres blaugranes: Umtiti, Dembélé, per part de la selecció francesa i Rakitic per la croata. Finalment, van ser els de Deschamps qui van aconseguir alçar-se amb el trofeu.

A l’edició del 2014, Messi i Mascherano van ser els dos blaugranes que van arribar a la final. Malauradament, no hi va haver recompensa per als dos jugadors de l’albiceleste, ja que Alemanya va aconseguir batre a l’Argentina per 1-0. 

D’altra banda, el 2010, sí que va haver-hi premi pels blaugranes finalistes. El Mundial celebrat a Sud-àfrica va ser l’edició amb més representació culer a la final. Fins a vuit jugadors: Piqué, Puyol, Iniesta, Villa, Xavi, Busquets, Pedro i Valdés es van alçar amb la Copa del Món gràcies a un gol d’Iniesta a la pròrroga que va deixar sense opcions a Països Baixos.

L’últim cop on no va haver representació blaugrana a la final en les darreres cites mundialistes va ser en la edició del 2006. El partit el van disputar entre Itàlia i França, i precisament, els francesos van eliminar a les semifinals el darrer blaugrana viu a la competició: Deco.

Holanda i Brasil conglomeren els jugadors culers en les finals

Si anem encara més enrere, veiem com des de 1974 fins a 2002,  les finals amb participació blaugrana tenien com a finalista els Països Baixos o el Brasil. El 1974, Cruyff i Neeskens van ser els representats blaugranes que van disputar la final. Els jugadors neerlandesos van perdre la final contra l’Alemanya Occidental per 1-2. La següent edició, la del 1978, Neeskens va repetir la presència a la final, on Països Baixos va tornar a caure, aquest cop davant de l’Argentina.

L’any 1994, Romario va ser l’encarregat de posar el toc culer a la final. La selecció del jugador blaugrana va guanyar aquella edició de la Copa del Món en imposar-se a Itàlia als penals. L’edició de 1998, on França es va endur el campionat per sobre de Brasil, Rivaldo i Giovanni eren els dos representant blaugranes en el darrer partit de la competició. I la del 2002, per tercer any consecutiu la representació culer formava part de la canarinha. En aquesta edició, Rivaldo va ser l’únic representant de les files del Barça a la final. El partit que enfrontava Alemanya amb Brasil va acabar amb victòria de la canarinha per 2-0.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut