Barça - Alhama: Victòria per tancar l’any al Johan (4-0)

Les de Jonatan Giráldez han encaminat el triomf ben d’hora amb un gol de Pina al minut quatre

Les blaugranes necessitaven refer-se després de l’ensopegada a l’Alianz Arena amb una victòria, i així ha estat. El Barça ha derrotat l’Alhama de Múrcia (4-0) en el darrer partit a l’Estadi Johan Cryuff del 2022. Amb aquest triomf, les culers es mantenen invictes a la competició domèstica i tanquen l’any líders amb 12 victòries.

Sota control blaugrana

El Barça ha començat a encarrilar el partit ben d’hora. Al minut quatre, Clàudia Pina ha estat l’encarregada d’obrir la llauna amb un xut al primer toc després d’una passada de Bronze (1-0). A partir d’aquí, les blaugranes han pres el control de partit dominant la possessió de la pilota i generant ocasions de gols constants. Malauradament, la portera murciana i el travesser han frustrat que el segon gol arribés abans de l’equador de la primera meitat.

I és que malgrat les arribades amb l’esfèrica en joc, el 2-0 ha arribat en una acció de pilota aturada. Salma Paralluelo ha enviat la pilota al fons de la porteria contrària amb un xut imparable des de la línia de tres quarts. Finalment, les de Jonatan Giráldez han perdonat i no han pogut materialitzar el tercer abans d’arribar al descans.

Sentencia culer

A la represa, el Barça ha continuat amb la mateixa empenta per continuar sumant gols al marcador. El tercer ha arribat dels peus de Bruna Vilamala en una acció individual des de la banda fins a entrar a l’àrea i definint amb un xut ajustat al pal. La davantera blaugrana ha tornat a veure porteria després del seu retorn.

Deu minuts després d’iniciar el segon temps, Zaïra ha vist la segona groga i el conjunt visitant s’ha quedat amb deu. Amb superioritat numèrica el Barça encara ha tingut més facilitat per moure l’esfèrica, però el quart no ha arribat fins als darrers compassos de partit. Al minut 86, Oshoala, després de tenir diverses oportunitats durant el duel, ha enviat la pilota al fons de la porteria murciana amb un xut creuat on la portera visitant no ha tingut possibilitats d’aturar-lo. Finalment, el Barça ha acabat emportant-se el duel per 4-0.

Després de la victòria lliguera, el proper compromís de les blaugranes serà de competició europea contra el Benfica al Estadio Caixa Futebol Campus el dijous 15 de desembre a les 21 h.

Fitxa del partit

Barça, 4

Alhama, 0

Barça: Gemma, Laia Codina, Pina (Patri, min.77),, Marta, Mariona, Bronze ( Emma, min. 63), Paralluelo (Geyse, min 77), Bruna (Crnogorcevic, min. 63), Oshoala, Núria Rábano, Engen (Walsh min, 77).

Alhama: Laura, Judith, Carid (Pinel, min. 87), Daniela, Jade (Elena, min. 72), Zaïra, Nerea (Rubio, min. 67), Carmen, Marina, Lucía, Adule (Kuki, min.45).

Gols: 1-0, Clàudia Pina (min. 4); 2-0 Paralluelo (min. 32); 3-0 Bruna Vilamala (min.58); 4-0, Oshoala (min. 86)

Àrbitres: Patricia Luna, Andrada Aloman i Marina Molina. Targeta groga per les murcianes Garid, Carmen i doble groga per Zaïra