Anadolu Efes - Barça: Frenats a Istanbul (96-86)
Ofert per

Els culers han tingut baixos percentatges en el segon i tercer quart i, en conseqüència, tot i els punts de Laprovittola, han caigut derrotats després de tres victòries seguides a l'Eurolliga

Derrota a Istanbul. El Barça ha caigut derrotat contra l'Anadolu Efes i, per tant, ha vist tallada la seva ratxa victoriosa a Europa. Un segon i tercer quarts pintats de color blau han penalitzat l'elenc barcelonista, que només ha tingut la iniciativa del marcador al principi. Els punts de Laprovittola no han estat suficients per derrotar els turcs, molt més inspirats en el tir.

Intensitat en un intercanvi de dominis

Kalinic ha despertat el Barça al Sinan Erdem Sports Hall. El 10 ha capgirat un inici apagat i de pocs punts amb una acció defensiva i ofensiva. Un tap estratosfèric i una acció de tres punts ha endinsat els de Jasikevicius al partit. Sanli ha estat el següent culer en completar la reacció i escriure els primers avantatges del Barça. Un 11-16 que s'ha allargat fins al 16-22 del primer quart.

De nou, l'arrancada ha penalitzat l'elenc de Saras. L'Anadolu Efes ha escalat en el marcador i en les prestacions defensives per acostar-se i, fins i tot, posar-se per davant. Els blaugranes han sabut trobar la resposta i el matx s'ha submergit en un intercanvi de cistelles on ha sobresortit el canell de Laprovittola Sanli, els dos màxims anotadors barcelonistes. D'aquesta manera, el ritme d'un atractiu i intens duel ha continuat sent igualat. Un context que els locals han esquivat, amb millors percentatges de tir, per dominar l'anotació al descans: 45-41.

Els turcs s'escapen

Les idees daurades han continuat escassejant. En conseqüència, els blaus han construït el seu màxim avantatge: +12 (53-41). Una llosa que el Barça ha estat capaç de desfer amb una jugada de cinc punts. Davant un ambient advers i d'alts decibels, l'equip de Jasikevicius ha remat per elevar aquest bon moment, però les unitats barcelonistes han maldat per pujar al lluminós -només Higgins s'ha escapat d'aquesta tendència-. L'Efes ha posat el so de la xarxa per posar una nova màxima, +13. Dos triples consecutius, un d'Abrines i l'altre de Sanli, han sumat en l'espessor per rebaixar la diferència en el tercer quart: 66-57.

Els punts de Laprovittola sempre troben contestació

L'esperança barcelonista amb aquests dos triples finals ha rebut un gerro d'aigua freda a l'inici del darrer quart. Un +14 per als d'Istanbul sorgit amb la falta d'encert culer. Unint cor, esforç i qualitat, el Barça ha rebaixat el marge de dos dígits gràcies al canell màgic del 20 daurat -amb tres triples consecutius endollats-. Però la reacció de l'argentí sempre ha trobat la resposta de l'Anadolu Efes, que ha resistit fins al final. D'aquesta manera, els de Jasikevicius han perdut a Istanbul i han vist frenada la seva ratxa de tres victòries seguides a l'Eurolliga.