El Manchester United, rival del FC Barcelona a l'Europa League

El Manchester United, rival del FC Barcelona a l'Europa League

Els homes de Xavi Hernàndez s'enfrontaran al conjunt anglès el 16 de febrer a les 18.45 hores a l'Spotify Camp Nou i la tornada tindrà lloc una setmana més tard, el dia 23 a les 21 hores

El FC Barcelona ja coneix el seu rival per al play-off de l'Europa League. Serà el Manchester United, que s'enfrontarà al conjunt blaugrana el proper 16 de febrer a les 18.45 hores a l'Spotify Camp Nou i el dia 23 a Old Trafford a les 21 hores.

Cal recordar que, en aquest sorteig, només han participat els tercers de grup de la Champions, que s'han emparellat contra els segons de grup de l'Europa League. En cas de classificació, el FC Barcelona es veuria les cares contra un dels primers de grup de l'Europa League a la ronda de vuitens, novament amb una eliminatòria amb anada a l'Spotify Camp Nou.

El United, un històric europeu

Segurament el Manchester United era el rival més difícil de tots els que li podien tocar al Barça. Els de Manchester són un històric d’Europa, que suma 20 títols de Lliga, més que cap altre conjunt anglès. A banda, atresora 12 FA Cups o cinc Copes de la Lliga a nivell nacional. A Europa pot presumir d’haver guanyat fins a tres Copes d’Europa, la segona de les quals guanyada precisament a l’Spotify Camp Nou l’any 1999.

De pitjor record per al United són les dues últimes finals de Champions que van disputar. El 2009 i el 2011 els anglesos van caure contra el Barça en les recordades finals de Roma i Wembley.

Cristiano Ronaldo torna a Barcelona

El doble duel contra el United presentarà un munt d’al·licients atractius. Un dels principals serà el retorn de Cristiano Ronaldo a Barcelona. El portuguès, emblema del Reial Madrid durant nou temporades, també va enfrontar-se al FC Barcelona com a jugador del Juventus... i del Manchester United en la seva primera etapa als ‘diables vermells’. Quan s’enfronti al Barça al febrer tindrà 38 anys.

puyol

Una plantilla carregada de talent

Però el United és molt més que Cristiano Ronaldo. Els anglesos, que no guanyen la Premier League des de la temporada 2012/13, compten amb una plantilla plena de grans jugadors. Els Antony, Bruno Fernandes, Sancho, Casemiro, Eriksen o Rashford armen un equip amb talent pels quatre costats, dirigits ara per Erik Ten Hag, que va ser el tècnic de Frenkie de Jong en aquell Ajax que es va plantar a les semifinals de la Champions 2018/19.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut