Barça – Bàsquet Girona: Victòria culer en el derbi català (72-69)
Ofert per

Amb aquest triomf, els blaugranes mantenen el liderat de la lliga amb sis victòries i una derrota

El Barça s’endú la victòria en un partit molt especial. I és que el duel d’avui, més enllà de ser un derbi català, ha estat marcat pel retorn d’homes com Pierre Oriola i Marc Gasol al Palau Blaugrana. També ha suposat  la tornada a casa de jugadors del planter culer com Jaume Sorolla, Pol Figueras i Èric Vila. Els de Saras, després d’un inici on el Bàsquet Girona ha plantat cara, han acabat emportant-se el duel que els permet mantenir el liderat de la competició domèstica.

Els blaugranes frenen l’empenta gironina

El duel ha començat amb un Bàsquet Girona decidit a conquerir el Palau Blaugrana. En els primers compassos del partit, els gironins han firmat un parcial de 0-6 per posar-se davant en el marcador. L’atac blaugrana ha sortit desencertat i no ha estat fins al minut 2 que la connexió Satoransky – Da Silva ha obert el compte local (2-6).

Saras Jasikevicius ha decidit moure banqueta amb l’objectiu d’ajustar aspectes ofensius i defensius per retallar la distància en el marcador i començar a trobar la clau per dominar el partit. I així ha estat, després de tres tiples seguits (Higgins, Satoransky i Abrines) i un 2+1 de Higgins l’equip barceloní s’ha situat per davant al final del primer quart (23-19), després d’un parcial de 14-0.

Al segon quart, el Barça ha posat la sisena marxa. Conscient que l’equip gironí no abaixaria els braços, els de Jasikevicius han continuat obrint escletxa en el marcador. I és que després d’un triple de Higgins els locals han posat el +12 en el marcador. Durant tot el segon quart els culers han mantingut el seu alt encert ofensiu en especial des del triple (5/5). Amb 27 punts anotats en el segon període els culers han sabut trencar el matx i aprofitar les oportunitats en atac.

Final ajustat ple d’imprecisions

El tercer quart ha començat amb errors per part d’ambdós equips. El ritme ofensiu s’ha reduït i això s’ha vist traduït en el marcador que no ha pujat tant ràpidament com a la primera meitat. De totes maneres, els blaugranes no han permès que els locals se situessin dins del matx i l’avantatge ha arribat a ser de +17 després d’una esmaixada de Kalinic (63-46, min.28). Al final del període el resultat era clarament a favor dels culers (65-50).

En un darrer quart molt desencertat per part dels dos equips, el Bàsquet Girona s'ha apropat en el marcador fins a situar-se a 10 punts (68-58, min 36). Després d’una cistella de Figueras i un triple de Taylor els gironins han posat el 68-63 al lluminós. Jasikevicius ha demanat temps mort per tal de capgirar la dinàmica de l’equip, però ni el Barça ni el Girona han estat capaços d’anotar els tirs decisius que decantaven el partit.

Tot i que, finalment, un triple de Colom ha gairebé igualat al marcador al darrer minut de partit (69-66), el Barça s’ha acabat imposant en un derbi dominat pels blaugranes amb un final ajustat.