Vuit possibles rivals a l’Europa League

Vuit possibles rivals a l’Europa League

Manchester United, Midtjylland, Nantes, Mònaco, PSV, Union Berlin, Stade Rennes i Roma seran els caps de sèrie en el sorteig del dilluns 7 de novembre

Manchester United, Midtjylland, Nantes, Mònaco, PSV, Union Berlin, Stade Rennes o Roma. Un d’aquests vuit conjunts serà el rival del Barça al play-off de la ronda eliminatòria de l’Europa League.

Els de Xavi Hernández coneixeran, en el sorteig del dilluns 7 de novembre a les 13.00 hores a la seu de la UEFA a Nyon, Suïssa, contra qui s’enfrontaran el 16 de febrer en el partit d’anada que tindrà lloc a l'Spotify Camp Nou. La tornada serà a domicili, el dia 23 de febrer.

Aquest és el segon any seguit que els culers participen en la ronda preliminar de la segona competició continental. Aquesta fase, però, només la disputen, per una banda, els equips que han quedat tercers de grup a la Champions, com el Barça, i, per altra banda, els segons classificats de la fase de grups de l’Europa League, que seran els caps de sèrie en el sorteig del dilluns vinent. Els primers classificats esperen a vuitens de final.

Primer, a casa

Un dels condicionants per als equips que aterren de la Champions League és que el primer partit el jugaran com a local. Per tant, el FC Barcelona ja sap que, igual que passarà als vuitens de final en cas de classificar-se, disputarà el primer partit de l’eliminatòria a l'Spotify Camp Nou. A més, en aquestes dues pròximes rondes, no es creuarà contra els rivals de la mateixa Lliga (el Betis, la Reial Societat i el Sevilla). 

Els rivals ‘Champions’, també a partir de quarts

A més dels equips de la Lliga, en la ronda de vuitens els blaugranes també evitarien els conjunts provinents de la Champions. És a dir, si el Barça supera aquesta primera ronda preliminar durant el mes de febrer, als vuitens es veuria les cares contra un dels primers classificats de la fase de grups de l’Europa League. Mai contra Ajaz, Xakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen, Sporting CP, Salzburg i Juventus, que també van acabar tercers a la competició de les estrelles.

El camí cap al Puskás Aréna

En cas de superar aquesta primera ronda preliminar, els de Xavi assistirien un nou sorteig d’Europa League el 24 de febrer, que determinarà els encreuaments dels vuitens. En cas de superar aquesta ronda, el Barça tornaria a figurar en un nou i últim sorteig el 17 de març, que ja definiria les rondes de quarts i semifinals. Tot, condueix a la final del 31 de maig a Budapest, al Puskás Aréna. Un camí que el Barça de Xavi començarà per acabar assolint un títol que falta al Museu. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut