Una trobada molt especial a Pilsen

Una trobada molt especial a Pilsen

El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, ha signat la samarreta que va intercanviar-se amb Pavel Horváth, actual segon entrenador del Viktoria, en un Barça-Pilsen del 2011

El futbol dona moltes i moltes voltes. Un 19 d'octubre del 2011, en un clàssic dimecres de tardor a la Champions League, el FC Barcelona i el Viktoria Pilsen es van veure les cares a l'Spotify Camp Nou, en el partit corresponent a la fase de grups de la Lliga de Campions del curs 2011/12.

En l'habitual horari Champions de llavors (20.45 hores), culers i txecs s'enfrontaven en la tercera jornada de la fase classificatòria, en un partit que acabaria amb triomf culer per 2-0, amb gols de d'Andrés Iniesta i David Villa. Però, malgrat la derrota, aquell va ser un duel molt especial per a Pavel Horváth, migcampista i capità del Viktoria Pilsen, que encara avui en dia guarda un bonic record.

FCBarcelona2-ViktoriaPilsen0.UEFAChampionsLeague.3rpartitfasedegrups.Temporada2011-2012_pic_fcb-fcviktoriaplzen67
Pavel Horváth, durant el partit a l'Spotify Camp Nou

De capità a capità 

En aquell matx, el capità blaugrana va ser Xavi Hernández, qui va ser titular i va disputar els 90 minuts, mentre Carles Puyol -qui era el primer capità de la plantilla- va quedar-se a la banqueta. A l'altre cantó, amb el '10' a l'esquena, lluïa el braçalet de capità un altre migcampista: l'esmentat Pavel Horváth, que també va ser titular i va disputar els 90 minuts de partit a l'Estadi.

FCBarcelona2-ViktoriaPilsen0.UEFAChampionsLeague.3rpartitfasedegrups.Temporada2011-2012_pic_fcb-fcviktoriaplzen68
Xavi Hernández, durant el partit contra el Viktoria Pilsen el 2011

Al final del duel, els dos capitans es van intercanviar les samarretes, un acte força habitual al final dels partits. Xavi va quedar-se amb la samarreta de Horváth, mentre que el txec va guardar-se la del '6' culer. I ara, justament 11 anys després, Xavi i Horváth han tornat a trobar-se en la prèvia del Viktoria Pilsen - Barça.

_GP24621

Una signatura molt especial

En la prèvia de dilluns a Pilsen, Xavi Hernández i Pavel Horváth, actual segon entrenador del conjunt txec, van trobar-se a les instal·lacions del conjunt txec, i el tècnic del Viktoria va aprofitar per ensenyar-li a Xavi aquella samarreta blaugrana, amb el '6' a l'esquena, que guarda amb afecte des del 2011. El tècnic culer ha signat i dedicat la samarreta a Horváth, més d'11 anys després, en una trobada molt especial i que mostra la grandesa del futbol.


El grup H del 2011

Cal recordar que en aquell grup H de la Lliga de Campions, els culers -que van ser primers- compartien grup també amb el Milan, que va quedar segon, i el BATE Borisov va ser últim. El Viktoria Pilsen seria tercer, i els blaugrana guanyarien també amb autoritat a Pilsen en la quarta jornada (0-4), amb un hat-trick de Leo Messi i un gol de Cesc Fàbregas, en un matx on Xavi Hernández va quedar-se a la banqueta i Horváth va tornar a ser titular i capità.

ViktoriaPilsen0-FCBarcelona4.UEFAChampionsLeague.Jornada4.Fasedegrups.Temporada2011-2012_pic_viktoria-fcb29
Pavel Horváth, durant el matx a Pilsen contra el Barça

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut