20 anys del debut d’Iniesta

20 anys del debut d’Iniesta

El 29 d’octubre del 2002 Andrés Iniesta va debutar amb la camiseta del Barça davant el Club Bruges a la Champions

Andrés Iniesta Luján ha estat un dels millors jugadors de la història del FC Barcelona i de la selecció espanyola, un dels millors migcampistes que s’han vist mai sobre un terreny de joc. 32 títols amb el Barça l’avalen com a tal.

Però tota aquesta meravellosa carrera va començar ara fa 20 anys, un dimarts 29 d’octubre de l’any 2002, a l’estadi Jan Breydel, a Bruges, Bèlgica. 

Nit europea a Bruges

Iniesta va arribar al Club des d'Albacete quan tenia només 12 anys, començant així a les categories inferiors del Barça. A la Masia va anar creixent com a jugador i com a persona fins que el 2001 va fer el seu primer entrenament amb el primer equip. Però no va ser fins un any després, el 2002 quan va debutar amb el Barça.

Va ser un 29 d’octubre, el Barça s’enfrontava al Club Bruges a la cinquena jornada de la fase de grups de la Champions. Els blaugranes ja estaven classificats, però els rivals s’ho jugaven tot per seguir vius al grup. Va ser llavors, quan Van Gaal va decidir donar entrada a un jove jugador de només 18 anys, d’Albacete i que venia directament del planter. No era la primera vegada que es sentiria parlar d’Iniesta: uns anys abans havia estat l’estrella de la Nike Premier Cup, un torneig que es va jugar al Miniestadi l’any del centenari i on el jugador de Fuentealbilla va deixar boca badats a tots fins i tot a Pep Guardiola que estava present aquell dia.

thumbnail_FINAL NIKE PREMIER CUP (22 JULIOL 1999) - INIESTA I GUARDIOLA (2)

Però tornem a Bruges l’any 2002. Aquell dia Iniesta va sortir d’inici al partit, amb la mítica camiseta daurada del Barça i el ’34’ a l’esquena, un dorsal que no trigaria molt a canviar fins a consolidar-se en el primer equip, primer amb el ’24’ i posteriorment amb el seu, el ‘8’. 

Andrés va sortir com a titular formant un doble pivot amb Gerard, una posició que a poc a poc aniria canviant, així i tot, va fer un gran partit i va demostrar del que era capaç aquell jove jugador manxec. 

Aquell dia el Barça va aconseguir la victòria amb un gol de Riquelme, però el que no sabien els culers, era que aquell dia el més important no eren els tres punts, sinó que havia debutat un jugador que en els propers anys donaria moltíssimes alegries al Camp Nou.

Iniesta, una carrera de somni

Andrés Iniesta va estar 16 temporades defensant la camiseta de primer equip del Barça, des de l'any 2002 fins al 2018. On va aconseguir incomptables títols tant col·lectius com individuals. Quatre Champions amb el Barça, sent clau a totes, des de la primera a París el 2006, on va sortir des de la banqueta per canviar el partit, passant per la segona el 2009, amb el mític gol d'Stamford Brige a semifinals o amb les dues últimes (2011 i 2015) on va formar un migcamp de llegenda amb Xavi Hernández i Sergio Busquets.

thumbnail_chelsea-fcb (10)

A més, amb el Barça també va aconseguir nou Lligues, sis Copes del Rei, set Supercopes d'Espanya, tres Supercopes d'Europa i tres Mundials de Clubs, en total 32 títols amb el club de la seva vida. El de Fuentealbilla va disputar 674 partits amb el FC Barcelona on va marcar fins a 57 gols.

Tampoc li van faltar premis individuals a Iniesta, on sobretot destaquen la Pilota d'Argent del 2010, on va formar podi amb Messi i Xavi, i la Pilota de Bronze del 2012. A més de guanyar el Millor Jugador d'Europa de la UEFA el 2012.

Amb la selecció també va ser un jugador molt important, marcant el gol més important de la història d’Espanya a Johannesburg, a la final del Mundial del 2010. Iniesta va marcar al minut 166 per desfer l’empat a 0 i aconseguir el primer Mundial de la història a la selecció espanyola. On també va aconseguir dues Eurocopes, la del 2008 i la del 2012, sent el millor jugador de la del 2012.

Però amb tots aquests títols, gols i moments màgics, Iniesta sempre ha confessat que el seu millor moment i el més especial de la seva increïble carrera va ser aquell 29 d'octubre del 2002 a Bruges quan només tenia 18 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut