Magdeburg - Barça: La Super Globe s’escapa a la pròrroga (41-39)

La reacció blaugrana no ha estat suficient per guanyar el conjunt alemany que aconsegueix el títol per segon any consecutiu

La sisena Super Globe haurà d'esperar. El Barça ha caigut derrotat a Aràbia Saudita davant el Magdeburg per 41-39. Els de Carlos Ortega no han pogut imposar el seu ritme de joc i el títol intercontinental s'ha escapat a la pròrroga.

La final ha estat marcada per l'electricitat atacant. El conjunt alemany ha estat capaç d'imposar la seva ofensiva per sobre la defensa blaugrana i els culers no han sabut culminar les diverses remuntades per portar el títol cap a casa.

Encert alemany

El partit ha començat amb un ritme frenètic. Els primers quatre atacs s'han convertit en quatre gols situant el 2-2 en el marcador. Els dos conjunts han apostat pel seu joc ràpid i això ha provocat que en els primers minuts l'atac s'imposés per sobre de la defensa. El joc accelerat ha beneficiat el conjunt alemany que després de la cinquena parada de Portner i el gol a porteria buida de Mertens s'ha situat amb un avantatge de quatre gols en el marcador (8-4).

Després del temps mort, els de Carlos Ortega han reaccionat i han retallat distàncies en el marcador. Després d'una recuperació i una transició ràpida culminada per Janc, el Barça ha posat el 9-8 al lluminós amb un parcial d'1-4. Ara bé, la gran actuació del porter alemany ha frustrat la culminació de la reacció blaugrana, fins a set intervencions ha acumulat en els primers 20 minuts. Els culers no han sabut aprofitar les ocasions per empatar el partit i això ha beneficiat al Magdeburg per tornar a posar el +5 en el marcador quan faltaven 5 minuts pel final de la primera part.

En els últims minuts el Barça s'ha mogut amb més comoditat en les transicions ràpides que en els atacs estàtics. Això ha permès retallar distàncies momentàniament gràcies a un gol d'N'Guessan (18-15). Ara bé, el conjunt blaugrana s'ha topat amb un Pettersson impecable que ha convertit el sisè gol quan faltaven dos minuts pel descans. Els culers han acabat quatre gols per sota en una primera part on el Magdeburg ha portat el partit cap al seu terreny (21-17).

Reacció blaugrana i pròrroga

A la represa el Barça ha anat de menys a més. En els primers quatre minuts el conjunt blaugrana no ha estat capaç de marcar i el Magdeburg ho ha aprofitat per situar el +6 en el marcador (23-17). Els minuts passaven i els de Carlos Ortega no aconseguien retallar distàncies en el lluminós, però després del temps mort, l'equip barceloní ha optat per un canvi tàctic en defensa per dificultar l'atac del conjunt alemany. El nou plantejament ha donat els seus fruits. La tàctica defensiva ha desconcertat al Magdeburg i els culers han pogut retallar distàncies gràcies a un gol d'Aleix i situar el 27-25 al marcador.

La gran actuació de Nielsen han propulsat la reacció blaugrana. Dues parades en moment un clau del porter danès i els gols d'Aleix i Mem han permès empatar el marcador a l'equador de la segona meitat (28-28) després d'un parcial de 2-8. Després de la remuntada, el Barça ha desaprofitat dues ocasions per posar-se davant en el marcador i el conjunt alemany ha tornat a posar la distància mínima en el marcador.

El Magdeburg ha acabat de frenar l'ímpetu de la reacció blaugrana i, tot i que el partit s'ha mantingut obert, el conjunt alemany ha mantingut la superioritat en el lluminós. El Barça s'ha sabut sobreposar en els moments més complicats del partit, encara que quan faltaven quatre minuts continuava en desavantatge en el marcador. Però una parada de Nielsen i un gol de Fàbregas ha situat l'empat (34-34).

Els darrers minuts de partit han estat frenètics. Una parada de Nielsen i una de Portner han frustrat els intents d'ambdós conjunts per situar-se davant en el marcador en l'últim minut del partit. Finalment, una bona jugada del Magdeburg ha acabat amb un gol de Mertens per situar el 35-34 en el marcador quan faltaven 50 segons pel final. En la darrera acció del partit el Barça ha forçat la pròrroga gràcies a un penal convertit de Fàbregas.

La pròrroga decideix la final

El temps afegit ha estat un reflex del partit. Tot i que quan faltava un minut pel final de la primera part el Barça s’ha situat per davant en el marcador, finalment, s’ha mantingut la igualtat en el resultat (38-38). El segon temps ha estat l’encarregat de decantar el partit. Encara que s’ha mantingut la igualtat fins al darrer moment, un penal fallat per Wanne en el darrer minut del partit i un gol de Magnusson ha sentenciat la final que ha caigut de la banda alemanya.

SC Magdeburg, 41

Barça, 39

SC Magdeburg: -set inicial- Nikola Portner, Magnusson (12, 7p), Magnus Saugstrup (5), O’Sullivan (1), Lukas Mertens (6), Daniel Pettersson (6), Marko Bezjak -  Mike Jensen, Lucas Meister, Piotr Chrapkowski, Elias Ruddat, Gisli Kristjansson (7), Tim Hornke (3), Phillipp Weber (1), Kay Smits, Michael Damgaard

Barça: -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (p), Luka Cindric (1), Dika Mem (5), Timothey N'Guessan (3), Ludovic Fàbregas (7), Aitor Ariño (2) , Blaz Janc (5) - Aleix Gómez (10, 4p), Thiagus Petrus,  Luís Frade , Melvyn Richardson, Jonathan Carlsbogard, Hampus Wanne (5p), Haniel Langaro (1), Emil Nielsen, Domen Makuc.

Parcials: 5-3; 9-6; 11-9; 12-11; 17-14; 21-17 (descans) 18-24; 26-22; 28-28; 31-29; 34-32; 35-35 (pròrroga) 38-38; 41-39

Àrbitres: Vaclav Horacek i Jiri Novotny