Barça - Lenovo Tenerife: Victòria de caràcter per tombar el líder (67-65)
Ofert per

Els blaugranes arriben a les quatre victòries en Lliga i empata als capdavanters a la taula després de derrotar els grocs que arribaven invictes

El Barça ha superat el Lenovo Tenerife amb una victòria treballada al Palau Blaugrana. Després de la derrota a l’Eurolliga davant el Zalgiris Kaunas (73-72), els blaugranes tornaven a casa per disputar el cinquè partit de la Lliga Endesa davant els que fins aleshores, eren líders invictes d’aquesta. Finalment, però, i gràcies a un gran partit dels culers, han pogut superar als homes de Txus Vidorreta per un 67-65.

El Palau ha vibrat amb un gran partit, on no ha deixat d’animar per ajudar als blaugranes a aconseguir la seva quarta victòria de la temporada regular a la Lliga Endesa. Amb un gran partit de l’MVP del partit, el base argentí Nico Laprovittola, que ha tornat a guiar al Barça a una nova victòria.

Inici equilibrat amb pocs punts

El partit ha començat amb un inici molt igualat, gràcies a l’encert de les dues defenses. Cosa que ha fet que al minut 8 del primer quart el resultat fos encara de 4-4. Per part dels blaugranes s’ha de destacar el primer quart de Nnjai, el jove pivot ha sortit d’inici i ha demostrat la seva superioritat física a la pintura, aconseguint fins a set rebots i dos punts al primer quart. El Lenovo Tenerife s’ha posat per davant al marcador amb un bon Salin que ha deixat als canaris per davant a la fi dels primers 10 minuts (10-12, min 10).

A la represa el Barça ha despertat gràcies a un Nico Laprovittola i un Jokubaitis molt encertats, que amb dos triples han tornat a posar per davant als de Jasikevicius (26-23). Així i tot, els canaris no s’han vingut a baix, i han deixat el marcador amb una diferència de dos, favorable als blaugranes.

El show de Laprovittola

El tercer quart ha començat amb un clar protagonista pels locals. I és que, Nicolas Laprovittola, amb vuit punts i 2/4 en tirs de tres punts ha fet que el Barça es posés en avantatge i superés per primer cop la barrera dels 10 punts de diferència, amb un +11 (40-29, min 25), l’avantatge més gran del partit fins aleshores.

Això sí, amb la sortida de Laprovittola de la pista, ovacionat per les grades del Palau Blaugrana, han començat els millors minuts del Lenovo Tenerife. I amb els triples de Fernández i Salin han aconseguit reduir la diferència a 6 punts. Resultat amb el qual ha acabat el tercer quart, 48-42.

A certificar la victòria

L’últim quart ha començat amb avantatge local per sis punts, un avantatge curt que feia que el darrer quart tingués una gran emoció. Així i tot, els blaugranes han sabut aturar els intents de remuntada dels de Txus Vidorreta, que amb els punts de Salin i Cook intentava acostar-se al marcador local. Però novament, un gran Lapro, arribant als 20 punts, ha evitat qualsevol intent dels canaris de posar emoció al final del partit. El Barça ha arribat a col·locar novament un avantatge de 13 punts (58-50), que ja ha servit per assegurar la victòria.

Els de Tenerife han tingut un últim intent d’igualar el partit, ja que a l’últim minut han deixat el marcador en un molt ajustat 67-65. Però no han aconseguit recuperar la diferència que els separava amb el Barça. Així, els de Jasikevicius han certificat una victòria més a la competició domèstica, aconseguint la seva quarta victòria en cinc partits de Lliga.