Zalgiris - Barça: Derrota a Kaunas en un duel molt igualat (73-72)
Ofert per

En l’última possessió, la defensa dels locals ha evitat el tir de Satoransky i els lituans es queden amb el triomf

El Barça de bàsquet no pot tornar de Kaunas amb una victòria. Després de derrotar el Bayern a Munic el passat dimarts, aquest dijous els de Sarunas Jasikevicius tenien partit contra el Zalgiris a domicili, sabedors que una segona victòria en tres dies seria molt important. Finalment, però, en un partit molt equilibrat, la bona defensa dels locals en la darrera possessió blaugrana ha fet que el triomf es quedés a Lituània (73-72).

Perquè, en un dur partit a Kaunas, i amb un ple absolut a les grades, els locals han estat empesos per la seva afició i, des d’un primer moment, han jugat amb una altíssima intensitat. El Barça ho ha intentat i ha tingut moments en què ha dominat, però l’encert d’Evans, Smits o Ulanovas ha estat molt important.

Moltíssim equilibri

Després d’una igualtat inicial (7-8, min 4), amb dos triples d’un Satoransky molt entonat, a poc a poc, i de la mà d’Ulanovas i Smits, el Zalgiris ha anat ampliant la seva renda. Perquè, tot i arribar al 20-19 al final del primer quart, els lituans han pogut arribar al descans amb un +9 a favor (44-35, min 20), després d’un 3+1 d’Evans.

Higgins, el detonant

Els primers minuts de la represa no han canviat la tònica i Smits ha superat la barrera dels 10 punts de diferència (48-37, min 24). Però l’aparició d’un estel·lar Cory Higgins, amb 10 punts, ha ajudat al Barça a reduir qualsevol diferència i a posar nerviós el Zalgiris (50-49, min 27), que no ha pogut frenar l’avenç d’un Barça que ha finalitzat el tercer període per davant en l’electrònic, després d’un triple de Laprovittola i d’una cistella de Jokubaitis (55-56, min 30).

Amb el partit equilibrat, tot ha tornat a començar. I la igualtat en l’electrònic, també. Els cops s’han anat alternant constantment i el 69-70 ha donat el tret de sortida al darrer minut de partit (min 39).

El Zalgiris decanta la balança

Un minut que no ha estat favorable als culers, perquè primer han vist com, a falta de 26.3 segons, Butkevicius ha fet un triple (72-70), mentre que Kalinic, quan faltaven 15.5 segons, ha fallat el seu i ha comès una falta. Evans ha transformat un dels dos tirs lliures (73-70), tot i que dos tirs lliures més de Laprovittola han tornat a ajustar el marcador a 14 segons per a la finalització (73-72).

Però aquest resultat ha estat el definitiu, perquè en l’última possessió blaugrana la defensa del Zalgiris s’ha mostrat molt sòlida i no ha permès a Satoransky poder fer el tir. Finalment, doncs, el Barça no pot sumar la victòria i es queda amb dues victòries i dues derrotes en la classificació.