La Fundació FC Barcelona busca entre els socis i sòcies persones voluntàries per al projecte ‘Joves Futur+’

La Fundació FC Barcelona busca entre els socis i sòcies persones voluntàries per al projecte ‘Joves Futur+’

El Club i la Fundació fan una nova crida per crear una xarxa de persones que vulguin fer de mentores, donar suport i impartir formació de joves extutelats

La Fundació del FC Barcelona i la Fundació la Caixa han posat en marxa conjuntament el projecte JOVES FUTUR +, per donar suport a persones joves extutelades. Un dels pilars del projecte és la creació d’una xarxa de persones voluntàries entre els socis i sòcies, personal del Club i de la Fundació La Caixa que ofereixin acompanyament, donin suport i imparteixin formació aprofitant els seus coneixements.

Les persones majors d’edat que formen part d’aquests col·lectius que resideixin a Catalunya i disposin de temps, voluntat, inquietuds, aficions i un perfil formatiu divers, podran optar a ser mentors o mentores de participants d’aquest projecte social. Tothom qui estigui interessat en formar part d’aquesta xarxa té de termini per comunicar-ho fins al proper 31 d’octubre.

L’objectiu final és que aquest centenar de joves, que no compten amb una xarxa familiar o social, disposin d’un suport personal i d’acompanyament que els ofereixi eines a nivell formatiu, laboral, psicosocial i emocional per a la seva emancipació i procés vital.

Beneficis i creixement personal

La mentoria és una relació de desenvolupament i suport personal en la qual una persona més experimentada o amb més coneixement, ofereix, de manera voluntària, un acompanyament a una altra de menys experimentada o amb menor coneixement, sobretot en alguns aspectes de la vida (laborals, formatius, emocionals, lúdics, esportius...). 

Aporta beneficis tant a la persona que rep el suport com al mentor, que fa de ‘guia’, influeix en el creixement personal d’ambdós i es basa en una comunicació cara a cara, on les persones es coneixen en un context informal, però planificat, durant un temps sostenible, en el qual es fa seguiment d’aquesta relació.

Procés de selecció i formació

Totes les persones interessades hauran de passar una entrevista de selecció per veure si compleixen els requisits necessaris per convertir-se en mentores del programa. Un cop validada la seva sol·licitud, rebran una formació inicial gratuïta, formalitzaran la seva participació, i tindran suport i seguiment d’experts durant tot el procés.

Hi ha dos tipus de mentoria: mentoria grupal, que requereix d’una implicació puntual, i té un format més de capacitació; i mentoria individual, que requereix d’una implicació més regular, amb un contacte més habitual amb la persona jove.

El procés de sol·licitud i les inscripcions es poden fer fins al 31 d’octubre a través del següent formulari FEU CLIC AQUÍ.

Més informació a: jovesfutur@fcbarcelona.cat o tel. 609565996

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut