Baxi Manresa – Barça: Victòria plàcida al Nou Congost (78-101)

Els blaugrana han estat per davant gairebé tot el partit gràcies a una forta defensa i un atac organitzat que han permès aconseguir la segona victòria a domicili de la temporada

El Barça ha sumat la tercera victòria lliguera de la temporada. Els de Saras Jasikevicius han estat superiors tot el partit davant el Baxi Manresa (78-101). Després de situar una diferència de +20 en el marcador, els manresans han intentat reaccionar en vàries ocasions, però els blaugrana, amb una defensa sòlida i un atac daurat, han aconseguit mantenir el control del partit.

Domini anotador blaugrana

El partit ha començat amb un ritme frenètic. El Baxi Manresa ha sortit a totes i malgrat l’agressiva defensa del Barça, Harding amb dos triples seguits ha posat el conjunt manresà a +6 en el marcador (8-2). Els de Saras Jasikevicius han sabut frenar la ratxa local i amb un triple d’Oriol Paulí s’han avançat en el lluminós (8-10). El conjunt blaugrana ha posat la sisena marxa i a base de tirs lliures i triples ha situat el 13-26. Després de dues cistelles de Da Silva, el primer quart ha finalitzat amb una diferència blaugrana de +17 en el marcador (13-30).

En la continuació, el Baxi Manresa ha intentat reaccionar amb dos taps seguits, un de Marcus Lee i un altre de Sagnia que han permès al conjunt manresà fer un parcial de 5-0 per situar el 18-32 en el marcador. Però ràpidament, el Barça ha aconseguit minimitzar l’encert del conjunt visitant i mantenir la distància en el marcador. Un triple d’Abrines i un 2+1 de Satoransky han frenat l’empenta dels de Pedro Martínez. La superioritat física també ha estat clau per augmentar la distància, Da Silva buscant l’esquena del defensor per rebre sota cistella ha situat una diferència de +20. Abans d’acabar la primera part, l’aler alemany ja portava 8 punts i 5 rebots.

Una sòlida defensa culer

Després del pas per als vestidors, els de Saras Jasikevicius han mantingut l’efectivitat anotadora amb un triple de Laprovittola per situar la màxima avantatge en el marcador (35-57). De la mà de Marcus Lee i Bortolani, el Baxi Manresa ha començat a retallar punts i amb un parcial de 9-0 ha suprimit gran part de la distància blaugrana (46-59). Tanmateix, això no ha estat suficient per frenar l’atac culer. Jokubaitis  ha pres la direcció del joc i abans de la finalització del tercer quart, després d’un tir lliure de Kalinic ha tornat a situar el +20 en el marcador. El Barça ha continuat dominant el partit i ha encarat l’últim quart amb 55-74 en el marcador.

Sense cap mena de patiment, el Barça ha conduït el partit al triomf final. L’últim quart ha estat marcat per l’aparició de Caicedo i Rafa Villar en el parquet. Els dos joves del filial han tingut l’oportunitat de disputar uns minuts. Un altre nom destacat ha estat el d’Oscar Da Silva. Després d’un alley-oop i d’una esmaixada i un 2+1 ha posat la cirereta a un gran partit.  L’alemany ha acabat amb 14 punts i 5 rebots. Finalment, un triple de Jokubaitis per la banda blaugrana i un de Dani García per part manresana ha situat el 78-101 en el marcador final.

Després de la tercera a la lliga, el pròxim partit de la competició estatal serà el diumenge 23 d’octubre al Palau Blaugrana contra el Lenovo Tenerife.