Barça – Olympiacos: Ensopegada en l’estrena a l’Eurolliga (70-80)

Els homes de Saranus Jasikevicius es veuen superats contra el conjunt grec i inicien la competició continental amb una derrota

El Barça de Bàsquet ha començat l’Eurolliga 2022/23 amb una derrota (70-80). Els homes de Saranus Jasikevicius s’han vist superats per l’Olympiacos en un partit que ha tingut moments dominats per ambdós equips. No obstant això, els grecs han aconseguit ser més efectius i han aprofitat de millor manera els seus instants d’inspiració per decantar el duel a favor seu i endur-se la victòria del Palau Blaugrana.

Els culers tindran l’oportunitat de refer-se el pròxim diumenge al pavelló Fernando Martín de Fuenlabrada a partir de les 19:15 en el partit emmarcat en la tercera jornada de la Lliga Endesa.

Igualtat protagonitzada per les dues defenses

Els primers instants de partit viscuts al Palau Blaugrana han estat de respecte. Amb el Barça intentant esterilitzar el joc ofensiu sota la pintura de l’Olympiacos i els visitants esforçant-se per frener els contraatacs blaugranes, ambdós conjunts han prioritzat executar un bon exercici defensiu per tal d’anar agafant confiança de manera progressiva. Així doncs, els primers 10 minuts han finalitzat amb un marcador d’anotació molt baixa, marcat per l’equilibri exhibit sobre el parquet (16-13).

El partit ha progressat amb un context molt semblant al del primer quart. Cap dels dos equips ha estat capaç d’imposar el seu àtac per sobre de la defensa rival i això s’ha traduït en un marcador molt igualat.  Ara bé, gràcies a un final de segon quart molt sòlid, els del Pireo han sabut elevar les seves prestacions ofensives fins al punt de poder capgirar els petits avantatges que tenien els culers i marxar al descans amb un 28-34 en l’electrònic que mostrava la diferència més gran fins al moment entre els dos equips.

No arriba la reacció blaugrana

Amb la voluntat de frenar la dinàmica positiva amb què havien finalitzat la primera part els visitants, els homes de Saras Jasikevicius han tornat del descans mostrant un àtac molt més dinàmic. Això, combinat d’uns bons minuts de Laprovittola en l’anotació, ha permès als culers tornar a liderar el matx (39-38). Tanmateix, els visitants han sabut posar sobre la taula tot el seu caràcter per frenar el bon moment blaugrana i sumar, en els quatre minuts finals del tercer quart, un parcial de 0-10 i encarar el darrer quart amb un + 8 (49-57).

Finalment, en el darrer quart, uns inspirats moments dels blaugranes, capitanejats per als precisos canells de Laprovittola i Higgings, no han estat suficients per frenar el lideratge ofensiu de Larentzakis des de la línia de tres, que amb el seu encert ha impossibilitat que la reacció blaugrana tingues continuïtat en el marcador. Així doncs, els de Saras han iniciat l’Eurolliga 2022/23 amb una derrota contra un molt sòlid Olympiacos (70-80).