Barça- Bàsquet Girona: A la final de la Lliga Catalana! (88-77)

Els homes de Jasikevicius han superat al Girona Bàsquet amb un gran Satoransky que ha brillat en la seva reaparició com a blaugrana, en el debut de l'equip en la temporada 2022/23

Per començar, a la final de la Lliga Catalana! El Barça de Saras ha fet el seu debut en aquesta nova temporada amb una gran victòria a les semifinals, de la 43a edició de la competició catalana, al Palau d'Esports Catalunya de Tarragona. Els blaugranes han superat amb autoritat al Girona Bàsquet d'Aito Garcia, equip de la Lliga Endesa des d'aquesta temporada, després d'un partit molt igualat amb un últim quart molt potent.

Tres de les noves incorporacions culers d'aquest estiu, Nikola Kalinic, Jan Vesely i Mike Tobey han fet la seva primera aparició com a culers, a més de la reaparició de Satoransky, que ha tornat a vestir de blaugrana. L'equip s'enfrontarà aquest dimecres a les 21:00 al Joventut de Badalona també a Tarragona en la final de la competició.

El 'Show' de Satoransky en la seva estrena

El Barça ha superat un bon inici del Girona, comandat per Marc Gasol, amb una gran reacció que ha coronat amb tres triples de Satoransky, Da Silva i Laprovittola. Un bon moment que ha servit als blaugranes per donar la volta al marcador. Després de la remuntada culer, el partit ha passat un intercanvi de cops i els homes de Saras han estat capaços d'arribar al final del primer quart amb una avantatja de 6 punts.

Al segon quart, els blaugranes, comandats per un inspirat Satoransky i un bon Jokubaitis han continuat fent mal en atac a l'equip gironí, que, tanmateix, ha evitat que els culers s'escapessin. A més, han fet un gran parcial després d'un temps mort retallant distàncies. Finalment, ha aparegut de nou Satoransky que, amb el seu tercer triple de la nit, ha acabat amb el bon moment del Girona.

La primera meitat ha conclòs amb Nnaji recuperant un gran rebot ofensiu i anotant una bona cistella per a posar l'equip de Jasikevicius amb 8 punts d'avantatge.

Reacció gironina i sentència culer

La segona meitat ha començat amb un Girona decidit a trobar la reacció, i, amb un parcial de 0-8, ha aconseguit igualar el marcador. Kalinic ha acabat amb el bon moment dels gironins amb un gran triple. La igualtat, però, s'ha mantingut durant tot el quart. En aquest escenari, la figura de Mike Tobey s'ha fet gran des de la línia de 6,75 m per recuperar l'avantatge abans del toc de la botzina.

L'últim quart ha començat amb els homes de Jasikevicius molt precisos i intensos, augmentant, ràpidament el seu avantatge per sobre de la barrera dels 10 punts, una distància que durant tot el matx havia estat pràcticament impossible de superar, però que han mantingut fins al final del partit.

Ara, toca la final contra el Joventut de Badalona.