Xavi:

Xavi: "És un repte guanyar a Munic"

El tècnic blaugrana ha assegurat que "l'equip arriba en un moment millor que l'any passat i ens veiem capaços de competir"

Xavi Hernández ha atès els mitjans aquesta tarda a la roda de premsa prèvia al partit d'aquest dimarts contra el Bayern Munic. El tècnic de Terrassa ha comparat el partit amb la visita dels culers a aquest mateix estadi fa nou mesos i també ha analitzat el Bayern i el seu tècnic Julian Nagelsmann. Tot seguit repassem les declaracions més destacades de Xavi.

 

La situació de l'equip

"Juguem contra un dels millors equips del món. És un repte guanyar aquí, arribem en un moment millor que l'any passat i ens veiem capaços de competir demà".

"És cert que només hem guanyat dues vegades davant el Bayern a Champions i mai en aquest estadi, cosa que deixa clara la dificultat del repte, però som capaços de fer-ho. Estem en un bon moment de forma i venim amb molta il·lusió".

Un canvi de mentalitat

"El que ha canviat més des del partit de fa nou mesos és la nostra mentalitat. Aquell dia vaig dir que havíem de córrer i mostrar caràcter, però la imatge no va ser bona. Crec que hem canviat la mentalitat".

"Ara tenim clar que cal sortir sense complexos, que es pot perdre un partit, però cal anar a guanyar, pressionar alt i tenir la pilota... això és el Barça. I per això necessitem personalitat i mentalitat. Després, els fitxatges i les victòries també ens han ajudat".

"Entrenem molt bé, sempre al 100%, i això és innegociable. I després el resultat serà el que serà i no ho podrem canviar, però la intensitat ha de ser-hi i cal competir i guanyar duels perquè aquesta variable de l'actitud no pot faltar mai".

photo1663001419 (1)

El Bayern de Julian Nagelsmann

"Nagelsmann em sembla un grandíssim entrenador i ho demostren els seus equips. Té molta capacitat tàctica i aquest Bayern treballa bé, és intens, arriba amb molts jugadors a l'àrea, fa una gran pressió alta... Són molt bons en moltes coses".

El partit

"Visualitzo un partit molt igualat, amb dos equips que volen la pilota i busquessin el rival amb pressió alta, tots dos volem recuperar la pilota com més aviat millor i patim sense ella, deixant espais a l'esquena de la defensa. Segur serà un enfrontament molt intens".

"Hem de ser humils i recordar lo malament que ho vam passar l'any passat".

"Jugar contra el Bayern sempre és molt difícil. Jo estaré content de veure que competim i ho deixem tot al camp. I si és així, jo crec que tenim moltes possibilitats de guanyar el partit".

Robert Lewandowski

"Al Robert l'he vist molt bé. Calmat i confiat. És un líder natural per a l'equip. Serà un partit especial per a ell i, gràcies al descans de l'altre dia, arribarà fresc".

"Lewandowski és molt important per a nosaltres, però en atac tenim molts futbolistes. Els interiors, els extrems... tenim moltes cartes i volem demostrar-ho demà".

Possible debut de Raphinha a Champions

"Raphinha és un jugador molt important per a mi. És molt dinàmic i ens aporta molt no només en atac sinó també en defensa. Per la seva intensitat, com pressiona, com tapa les zones intermèdies, com bascula i com treballa. És un futbolista fantàstic en què confio molt i que demà ha de ser important".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut