Eric Garcia: “Hem de lluitar per tots els títols”

Eric Garcia: “Hem de lluitar per tots els títols”

El central català, en una entrevista al programa ‘Tu diràs’ de Rac1, s’ha mostrat molt il·lusionat amb l’inici de temporada de l’equip

Titular en els quatre primers partits de Lliga i autor del seu primer gol com a professional, l’inici de temporada d’Eric Garcia està sent immillorable. El central de Martorell ha gaudit de la confiança del tècnic Xavi Hernández en tot moment, i s'ha convertit en un home clau per a l’estructura defensiva de l’equip.

Ara bé, la competència en totes les posicions de l’equip és ferotge i ningú té un lloc assegurat en l’11. Tant és així que ell no es veu ni com a titular ni com a suplent. “No veig titulars, ni suplents. Fins ara jugàvem un partit a la setmana, ara en ve un cada tres dies i tothom jugarà. Aquesta competència fa molt bé a l’equip perquè t’obliga a aprofitar els minuts i cada ocasió que tens. Si no, qui ve darrere et pot prendre el lloc.” Ha explicat el central culer a una entrevista al programa Tu diràs de Rac1.  

Triomf clau per iniciar la Champions

Tot i que Eric Garcia va entrar en les rotacions fetes per Xavi Hernández en el darrer enfrontament contra el Viktoria Pilsen i no va disputar cap minut, el central blaugrana ha volgut parlar sobre la importància de començar la màxima competició europea amb un triomf d’aquestes dimensions. “Sabíem que era molt important començar amb una victòria i seguir amb una bona dinàmica. Era crucial començar així”.

Un dels homes clau de la golejada blaugrana en el primer duel de la fase de grups de la Lliga de Campions va ser Robert Lewandowski, autor d’un hat-trick. El defensor blaugrana també ha tingut paraules per al seu nou company de vestidor. “M’ha sorprès molt dintre del camp el molt que parla. Ajuda molt els companys, et diu que passarà, perquè estiguis atent. Jugadors d’aquest nivell tan alt s’adapten a tot arreu. És un davanter espectacular, són jugadors diferents”.

Un altre dels jugadors que va deixar empremta en el triomf davant el Viktoria Pilsen va ser Ousmane Dembélé. Segons Eric, el partit contra el conjunt txec va demostrar “tot el talent que té. Tot i que el tackle del tercer gol ha sorprès tothom, és una cosa que ell té i que li hem vist en els entrenaments”, ha continuat explicant el ‘21’ culer.

 

Xavi Hernández, clau en la millora individual d’Eric

Des de l’arribada de Xavi a la banqueta culer, Eric Garcia ha anat gaudint cada cop de més importància en les alineacions. “Des que va arribar, m’ha donat molta confiança i aquest any està sent igual. Al final, però, tot depèn de mi, de com jo rendeixi. No hi ha més”.

“A més, aquest estiu he pogut fer pretemporada i treballar amb més tranquil·litat”, ha explicat el central culer.

Una defensa de quirats

A banda de la millora individual que està experimentant Eric Garcia en aquest inici de temporada, l’equip també està exhibint un gran nivell defensiu en l’apartat col·lectiu. Encaixant només dos gols en els cinc primers partits oficials, la rereguarda barcelonina està funcionant a la perfecció. Així, Eric ha tingut paraules especials per a Araujo i Kounde.

“"El Ronald és una bèstia. La meva sortida de pilota és una cosa que he treballat molt i també estic treballant molt el físic. Per les característiques de cadascú, ho intentem fer d'una manera o una altra".

Rate the game

Sobre Kounde, en canvi, ha explicat que “és un defensa total, rendeix molt bé en totes les posicions i és una gran sort que estigui aquí amb nosaltres”.

Un gol molt especial

En el passat partit de Lliga contra el Sevilla, Eric Garcia va tenir l’oportunitat de marcar el seu primer gol oficial com a jugador professional. Un moment que el central de Martorell ha recordat amb il·lusió i alegria. “Ja tocava, al vestidor ja m’estaven insistint bastant. Li vaig donar les gràcies al Jules, perquè podia haver rematat, però me la va passar”.

“Havíem assajat una jugada molt semblant el dia abans i va sortir. Tinc la samarreta guardada pensant en aquest gol. No vaig saber com celebrar-lo, perquè pensava que Kounde estava en fora de joc.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut