Les 10 dades de la golejada davant el Viktoria Pilsen

El triomf dels blaugranes en l'estrena de la Champions va deixar detalls molt interessants que repassem a continuació

La Champions League va retornar a l'Spotify Camp Nou en un partit on l'afició blaugrana va gaudir de l'equip culer, que va golejar per 5-1eal Viktoria Pilsen txec. Els homes de Xavi Hernández van completar un gran partit per endur-se els primers tres punts de la temporada a la competició continental. Repassarem, ara, alguns detalls que ens va deixar ahir aquest matx:

Només una derrota en 24 estrenes

Amb la victòria d'aquest dimecres, els blaugranes només han perdut una vegada en l'estrena oficial de la competició continental des que va agafar la denominació de UEFA Champions League. Des de llavors el Barça suma 18 victòries, incloent-hi la d'ahir contra el Viktoria Pilsen, cinc empats i una sola derrota. Aquesta derrota es va donar en l'estrena de la temporada passada, quan l'equip va caure per 0-3 a l'Estadi davant el Bayern de Munic.

Lewandowski, rècord golejador dels últims anys

Robert Lewandowski és el jugador que més gols ha marcat a la competició europea entre les últimes tres temporades i la present. Amb el hat-trick que va fer ahir, el seu sisè a la Champions League i el seu primer amb la samarreta blaugrana, el futbolista polonès del Barça suma 36 gols en els últims 27 partits de Lliga de Campions que ha disputat.

Franck Kessie i Ferran Torres estrenen el seu compte golejador

Ahir vam veure els primers gols de la temporada de dos futbolistes: Frank Kessie i Ferran Torres

Tots dos feien el seu debut a Champions League com a futbolistes blaugrana, i ho van fer de la millor manera, veient porteria. L'ivorià, que va jugar d'inici, va obrir el marcador amb el primer gol al minut 13. Kessie va aprofitar una jugada de córner per imposar-se als defenses txecs i fer valer la seva presència física per avançar, amb un gran cop de cap, a l'equip de Xavi Hernández.

El valencià, d'altra banda, va entrar al terreny de joc al minut 65 i, dos minuts després, ja deixaria empremta al terreny de joc fent l'assistència a Lewandowski. Tanmateix, Ferran no es va conformar amb una participació i, quatre minuts després, marcava un gran gol aprofitant una passada d'Ousmane Dembélé

FCBarcelona5ViktoriaPlzen1__sgb1440

Nit de debuts

El partit d'ahir també va servir per veure dos debuts en aquesta temporada. El primer, el d'un dels capitans de l'equip, Gerard Piqué, que va fer la seva primera aparició aquest nou curs quan Xavi el va fer entrar a la mitja part del partit.

D'altra banda, Pablo Torre, una de les incorporacions d'aquest passat mercat d'estiu per al Barça Atlètic, feia la seva primera aparició oficial amb la samarreta blaugrana. El migcampista càntabre va entrar al terreny de joc al minut 81 substituint  Frank Kessie, i va gaudir d'uns molt bons minuts.

Dembélé, un generador constant de perill

Sota la tutela de Xavi, Ousmane Demélé s'ha convertit en un dels jugadors que més perill ofensiu generen d'Europa. El partit d'ahir va ser una nova mostra en què l'extrem francès es va convertir en el futbolista que més ocasions de gol va generar (cinc) i més centrades a l'àrea va intentar (vuit). Tot coronat amb dues passades que ja el situen entre els màxims assistents de la competició.

Kounde, idil·li amb les assistències

Jules Kounde només ha disputat tres partits com a blaugrana, però ja s'ha destacat com un gran assistent. I és que, tot i ser defensa, l'ex del Sevilla ja ha repartit tres passades de gol als seus companys. Ahir, en la seva estrena a Champions com a culer, va aprofitar el seu poder aeri per despenjar una centrada des del córner i fer l'assistència a Franck Kessie.

Quatre rematades a porteria i tres gols

Aquest dimecres, Lewandowski va marcar el seu primer hat-trick amb la samarreta blaugrana. El davanter polonès va fer una actuació esplèndida que va acabar amb tres gols. A més, ho va fer amb una efectivitat de cara porteria impressionant, el '9' culer només va necessitar fer quatre rematades entre els tres pals per marcar tres gols.

7è jugador a firmar un hat-trick com a culer a la Champions

Abans de Lewandowski, només set jugadors han aconseguit fer un hat-trick com a culers a la Champions League: Lionel Messi, Arda Turan, Neymar, Eto'o, Ronaldinho i Rivaldo.

Lewy celebration Plzen

Christensen, encert màxim en la passada

Andreas Christensen també va fer el seu debut a la Champions League, disputant els 90 minuts de l'enfrontament. L'internacional danès va completar un gran partit i va ser el futbolista que més vegades va intervenir en el joc i el que més precisió en la passada va mostrar amb un 96,5% d'encert. Gavi i Gerard Piqué van assolir unes xifres d'encert més altes (del 100% tots dos), però van disputar menys minuts.

Ansu Fati torna a la titularitat

Ansu Fati va gaudir de la seva primera titularitat després de gairebé vuit mesos des que es va lesionar. Va ser el 20 de gener d'aquest any en un partit de Copa del Rei a San Mamés. Des de llavors el futbolista blaugrana havia disputat bastants minuts, però sempre entrant des de la banqueta. Contra el Viktoria Pilsen, Xavi va tornar a apostar pel jugador del planter, que va disputar 65 minuts completant un gran partit.