Cinc guardons que ens fan únics

Cinc guardons que ens fan únics

Alexia, Messi i Iniesta formen una tripleta irrepetible i llegendària en el premi de Millor Jugador/a d’Europa

La història s’actualitza al compàs barcelonista. El platejat de la Millor Jugadora d’Europa torna a ser blaugrana i, en conseqüència, l’escut del FC Barcelona aconsegueix un nou fet únic en els annals futbolístics. 

La connexió entre Alexia, Messi i Iniesta

L’entitat barcelonista és l’única a tenir a les seves vitrines aquest trofeu entregat per la UEFA en categoria masculina i femenina. Els noms que formen aquest Olimp blaugrana són Alexia, que l'ha guanyat  dues vegades (2021 i 2022); Leo Messi, també amb dos guardons (2011 i 2015), i Andrés Iniesta (2012).  
 
Sens dubte, ells tres han assolit molts fets extraordinaris del Barça. Perquè les efemèrides que porten a reconèixer  la capitana barcelonista tenen més pàgines amb èxit. Juntament amb el Reial Madrid, gràcies a Cristiano Ronaldo, Modric i Benzema, el FC Barcelona és un dels precursors a aglutinar tres noms diferents en aquesta distinció. 

Dos anys de somni de la capitana culer

Blaugranes i blancs també són capdavanters en l'estadística de ser els únics Clubs que s’han apoderat del trofeu més vegades, un total de cinc. Serien sis guardons en clau barcelonista si també hi incloem  Martens, que va guanyar el premi del 2017, quan ja era jugadora del Barça, tot i que havia disputat tota la temporada anterior amb el Rosengård.  Aquest onze  barcelonista, però, ha catapultat el Barça amb dos anys màgics per al futbol femení barcelonista, amb un triplet el curs 2020/21 i un doblet la campanya 2021/22.


2021
i 2022 ha estat una època d’eclosió d’aquesta jugadora genial del mig del camp. Partit darrere partit, gol darrere gol, ha construït una llegenda. Estadístiques acompanyades d’accions intangibles dins i fora de la gespa, sempre activa per promocionar el futbol femení i les noves joves perles culers, que també l’han convertit en la primera i, de moment, única jugadora a alçar el trofeu en dos anys consecutius. 
 
A més, el nom d’Alexia s'uneix també al de Pernille Harder; Alexia i Harder, doncs, les dues dominadores del palmarès de Millor Jugadora d’Europa. Un guardó que, amb l’excelsa contribució de la capitana barcelonista, contribueix al fet que el Barça sigui, encara més, un Club únic. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut