Confirmats els rivals del FC Barcelona a la fase de grups de la Champions 2022/23

Confirmats els rivals del FC Barcelona a la fase de grups de la Champions 2022/23

La fase de grups arrencarà els propers 6 i 7 de setembre, en un calendari que no se sabrà fins aquest dissabte 27

El FC Barcelona ja sap quins són els seus rivals a la fase de grups de la Champions 2022/23. Seran el Bayern Munic del bombo 1, l'Inter de Milà del bombo 3 i el Viktoria Pilsen del bombo 4, que han quedat emparellats en el mateix grup C que el conjunt de Xavi Hernández.

En un sorteig en què l’exblaugrana Touré Yaya ha estat l’encàrrec d’anar traient les boles amb els noms dels equips, el Barça ha vist com no li somreia la sort, ja que li espera un grup duríssim, amb el totpoderós Bayern, el tres cops campió Inter de Milà i el Viktoria Pilsen, vigent campió txec.

Lewandowski torna a Munic

El FC Barcelona, doncs, s’enfrontarà al Bayern, un habitual els darrers anys a Europa. De fet, bavaresos i catalans van enfrontar-se en la passada fase de grups, en què el Barça va quedar tercer de grup.

El doble duel contra el conjunt muniquès, sis vegades campió d’Europa, també suposarà el retorn a Munic de Robert Lewandowski, un dels grans fitxatges culers aquest estiu. El 9 tornarà a la que va ser casa seva durant les últimes vuit temporades.

L’Inter, un vell conegut

Un altre rival és l’Inter de Milà, que aquest estiu ha recuperat Romelu Lukaku i que presenta, d’aquesta manera, un dels millors arsenals ofensius del continent, juntament amb Lautaro Martínez, Edin Dzeko i Joaquín Correa.

Segon classificat a la darrera Serie A, les vitrines de l’Inter presenten 19 títols de Lliga i fins a tres Copes d’Europa, la darrera assolida la temporada 2009/10, en què va eliminar en una dolorosa semifinal el FC Barcelona. El darrer precedent, però, data de la fase de grups del curs 2019/20, en què Ansu Fati va signar a Milà la diana que el segueix convertint en el golejador més jove de la competició.

 

El Viktoria Pilsen, 11 anys després

També serà rival del Barça el Viktoria Pilsen, vigent campió txec. Dirigit per Michel Bilek, que fou mundialista amb Txecoslovàquia al Mundial del 90, el Pilsen ha hagut de superar el HJK, el Sheriff i el Qarabag en tres eliminatòries prèvies abans d’accedir a la fase de grups.

L’últim i únic precedent contra el FC Barcelona data de la fase de grups de la temporada 2011/12, el darrer amb Josep Guardiola a la banqueta, en què els blaugrana es van imposar per 2-0 i per 0-4, respectivament.

El calendari i els horaris

L’estrena europea serà contra el Viktoria Plzen el dimecres 7 a l’Spotify Camp Nou. Tot seguit, l’equip blaugrana s’enfrontarà al Bayern Munic (13 de setembre), abans de jugar contra l’Inter de Milà (4 d’octubre), en dues jornades que seran consecutivament fora de casa. Posteriorment, tant Inter (12 d'octubre) com Bayern (26 d'octubre) visitaran l'Spotify Camp Nou.

Així, els culers tancaran els seus partits del grup C, un dels més complicats de la competició, el dimarts 1 de novembre contra el Viktoria Plzen.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut