10 blaugranes classificades per a les rondes finals de l’Eurocopa

10 blaugranes classificades per a les rondes finals de l’Eurocopa

Les seleccions d’Espanya, Anglaterra i Suècia, totes tres amb representants culers a les seves plantilles, han obtingut un bitllet per als quarts de final del torneig continental

La representació blaugrana a l’Eurocopa femenina continuarà present també a les rondes finals. Les bones actuacions d’Espanya, Anglaterra i Suècia durant la fase de grups han permès a les culers Sandra Paños, Irene Paredes, Mapi León, Patri Guijarro, Aitana Bonmanti, Mariona Caldentey, Andrea Pereira, Claudia Pina, Lucy Bronze (Anglaterra) i Fridolina Rölfo (Suècia) estar als quarts de final de la màxima competició continental de seleccions.

Mariona

Així doncs, en clau blaugrana, només la Noruega d’Ingrid Engen i  Caroline GrahamHansen i la Suïssa de Crnogorcevic no han pogut superar la primera ronda de la competició.

Uns intensos grups A i B donen pas a un partit d'altura

Ara bé, per arribar fins als quarts de final, totes les jugadores culers han hagut de demostrar el seu millor nivell. La selecció que s’ha mostrat més dominant en aquestes instàncies ha estat l’amfitriona, Anglaterra. Les ‘lionesses’, amb Lucy Broze com a titular indiscutible, han dominat el grup A amb fermesa, guanyant els tres enfrontaments de manera contundent sense encaixar gol en cap d’ells i anotant un total de 14 dianes. L’aplom exhibit per les angleses ha deixat pel camí a una selecció Noruega que, tot i els bons partits d’Engen i Graham – Hansen, només ha pogut sumar tres punts

El rival de la selecció anglesa serà, precisament, el combinat espanyol. La selecció de Jorga Vilda, que compta amb una àmplia base de futbolistes blaugranes, ha segellat la seva classificació com a segona de grup en la darrera jornada gràcies al triomf aconseguit davant Dinamarca (0-1) en el que Aitana Bonmatí va rebre, per segona vegada en el torneig, el guardó d’MVP del partit.

Aitana MVP

D’aquesta manera, el pròxim dimecres 20 de juliol a partir de les 21:00 hores, l’AMEX Stadium de Brighton viurà un dels millors partits d’aquesta Eurocopa que, a més, tindrà el color blaugrana molt present de rerefons.

Suècia, líder amb pas ferm del grup C

Per la seva banda, la selecció de Fridolina Rolfö ha comandat un grup molt igualat amb els Països Baixos, Suïssa i Portugal. No obstant l’esperat equilibri, les sueques han acabat primeres de grup amb set punt en tenir la diferència de gols favorable respecte a les neerlandeses. Rolfö, titular en tots tres partits, va tenir un paper transcendental en el triomf contra la selecció suïssa (2-1) participant en els dos gols suecs amb una diana i una assistència

Rolfö

Així, la Suïssa de Crnogorcevic ha finalitzat la fase de grups en tercera posició i no ha pogut avançar a les rondes finals de l’Eurocopa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut