Rafa Márquez, nou entrenador del Barça Atlètic

Rafa Márquez, nou entrenador del Barça Atlètic

El tècnic mexicà, que va jugar al primer equip del 2003 al 2010, assumeix la banqueta del filial blaugrana per dues temporades, fins al 30 de juny del 2024

El FC Barcelona i Rafa Márquez han arribat a un acord per a la seva incorporació com a entrenador del Barça Atlètic les properes dues temporades, fins al 30 de juny de 2024

rafa-3200x2000-cat

D’aquesta manera, el mexicà viurà la seva segona etapa al Club, després d’haver estat jugador del primer equip durant set temporades, del 2003 al 2010. La nova etapa de Márquez com a tècnic del Barça Atlètic arrencarà aquest mateix divendres 15 de juliol amb les proves mèdiques, i el dissabte 16 dirigirà el primer entrenament de la pretemporada.

Coneixedor del Club

L’asteca torna al FC Barcelona després de la seva etapa com a futbolista del primer equip blaugrana. La temporada 2003/04 va aterrar al Camp Nou procedent de l’AS Mònaco. Una arribada especial, ja que es va erigir en el primer jugador mexicà que vestia la samarreta barcelonista. També serà el primer mexicà en dirigir el Barça B.  

El seu primer tècnic al barri de Les Corts va ser Frank Rijkaard. Progressivament, el capità de la selecció mexicana va adquirir la confiança de l’holandès en l’eix de la defensa i es va convertir en un dels fixes de l’onze culer.  

A les 12 de la nit d’un 3 de setembre de 2003 es va produir el debut de Rafa Márquez com a jugador blaugrana; i ho va fer des de la titularitat. Va ser al Camp Nou amb unes 80.000 persones a la graderia i en la segona jornada de Lliga contra el Sevilla (1-1). Va ser el primer matx dels 22 del seu primer curs com a barcelonista. Un primer any on va ser una de les claus per aconseguir una plaça per a la Lliga de Campions. 

A la temporada 2004/05, el central va demostrar la seva polivalència. Les lesions d'Edmílson i Motta el van obligar a avançar la seva posició i a jugar de mig centre. Amb el 4 a l’esquena va tenir un rendiment excel·lent, que es va enaltir amb la consecució del títol de lliga. El curs següent, i formant una parella de centrals infranquejable amb Puyol, va engrandir el seu palmarès amb el Barça amb una nova Lliga i amb la Champions de París.  

Després d’uns primers anys de llums, les lesions van minvar el rendiment del defensa en les temporades 2006/07 i 2007/08. Però no li van impedir seguir sent una peça de garanties en l’eix de la defensa. Els títols i el somriure del mexicà. Amb Pep Guardiola a la banqueta culer, Rafa Márquez va sumar més participacions i més títols amb el FC Barcelona. El triplet del curs 2008/09 i, posteriorment, el sextet rubricat en el 2009/10, on també va alçar la Lliga, van tancar el primer pas de Márquez al Barça, on va escriure 242 partits i 13 gols.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut