Principi d'acord per al traspàs de Raphinha

Principi d'acord per al traspàs de Raphinha

L'acord entre el Barça i el Leeds United està pendent que el jugador passi la revisió mèdica

El FC Barcelona i el Leeds United Football Club han arribat a un principi d'acord per al traspàs de Raphael Dias Belloli, Raphinha, pendent que el jugador passi la revisió mèdica.

 

Raphinha, un extrem que marca diferències

Nascut el 14 de desembre de 1996 a Porto Alegre, Raphael Dias Belloli, més conegut com a ‘Raphinha’, és un extrem molt desequilibrant que fa de l’u contra u l’essència del seu joc. Format al planter de l’Avaí, l’any 2016 va fer el salt al futbol europeu firmant pel Vitória Guimarares de la Primeira Liga. Durant el seu primer curs al conjunt portuguès, va alternar presències tant al planter com al primer equip. Després de dues temporades a un gran nivell amb el Guimaraes, l’Sporting Club de Portugal va decidir invertir en el talent brasiler firmant-lo per un total de 6,5 milions d’euros.

Instal·lat ja en l’elit del futbol europeu, amb el club de Lisboa va donar un pas important endavant en la seva carrera consolidant-se com un dels extrems joves més prometedors del panorama europeu. Tot i que només va arribar a estar una temporada al club lisboeta, sota les ordres del tècnic Leonel Pontes va poder adquirir la maduresa suficient per acabar recalant al Rennes. El conjunt francès va decidir pagar un total de 21 milions, convertint-se en un dels jugadors més cars d’aquell mercat d’estiu i en el segon jugador més car de la història del Rennes. Així doncs, arribant a França amb un cartell alt, va respondre a les expectatives amb nota.

Peça clau per al Leeds de Bielsa

Quan la trajectòria de Raphinha ja estava immersa en una dinàmica totalment ascendent, Marcelo Bielsa es va encomanar a la destresa del brasiler per ocupar la banda dreta de l’àtac del Leeds United. A la Premier League va disputar un total de 30 partits en la seva primera temporada, ajudant al seu equip amb sis gols i nou assistències. El segon any, malgrat el difícil moment que ha passat l’equip en alguns trams per mantenir l’equip a la màxima categoria del futbol anglès, els 11 gols i tres assistències de Raphinha han estat absolutament claus per aconseguir l’anhelada permanència en la darrera jornada lliguera. A més, el joc atrevit del de Porto Alegre va enamorar a una afició que el va col·locar com un dels seus ídols.

Internacional amb el Brasil

Cal destacar també que amb la selecció brasilera va ser convocat per primera vegada el 13 d’agost de 2021 per disputar la triple jornada internacional de classificació per al Mundial 2022 contra Xile, l’Argentina i el Perú. El seu debut amb el Brasil va ser el 7 d’octubre contra Veneçuela participant en dos dels tres gols que van servir per guanyar el partit. D’aquesta forma, Raphinha arriba al FC Barcelona en un gran moment de forma després d’haver fet la seva millor temporada tant pel que fa a números com el joc.

Desequilibri constant per a la banda dreta

Els trets característics del futbol de Raphinha són clars. Molt talentós amb la pilota als peus, busca superar al seu defensor a través del regat. Per fer-ho, en ser un extrem dret esquerrà, sempre intenta encarar-se cap a la porteria rival per intentar acabar la jugada amb una precisa centrada cap a un company o amb una rematada a porteria. Precisament així és com han arribat gran part dels seus gols i les seves assistències.

També és un veritable especialista des de la pilota aturada. La seva precisió amb la cama esquerra el converteixen en un jugador molt perillós tant en faltes des de la frontal de l’àrea com en centrades des del córner.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut