L’Spotify Camp Nou renova la gespa

L’Spotify Camp Nou renova la gespa

Les tasques d’adequació del terreny de joc per a la nova temporada que van començar aquest dilluns s’allargaran les properes setmanes per arribar al Gamper el 7 d’agost en òptimes condicions

L’Spotify Camp Nou es troba en ple procés de renovació de la gespa per posar el terreny de joc en perfectes condicions de cara a la nova temporada 2022/23 que acaba de començar. Les tasques es van iniciar aquest dilluns amb l’eliminació de la capa vegetal i s’allargaran durant les properes setmanes per tal d’arribar el 7 d’agost al primer partit que es jugarà a l’Estadi, coincidint amb el trofeu Joan Gamper que l’equip blaugrana disputarà contra els Pumas de Mèxic, amb una gespa en òptimes condicions.

El canvi de la gespa de l’Estadi es realitza cada estiu des de fa set anys amb l’objectiu de poder gaudir d’una gespa excel·lent al llarg de tota la temporada. La ubicació del terreny de joc, el microclima a nivell de gespa i el compliment de les normatives de gestió de plagues fan arriscat, a partir dels valors empírics estudiats al llarg dels darrers anys, començar el campionat de Lliga amb una gespa de qualitat sense fer-ne una renovació completa de la capa vegetal.

El terreny de joc de l’Spotify Camp Nou és del tipus híbrid, format aproximadament per un 5% de fibres sintètiques i un 95% de gespa natural, que és una barreja adequada dels tipus Lolium perenne i Poa pratensis en cultivars i percentatges adequats per adaptar-se a les condicions de l’Spotify Camp Nou, tant esportives,  biomecàniques com agronòmiques. L’origen de l’herba aquesta temporada és d’Extremadura, on s’ha cultivat la gespa específica per l’estadi blaugrana al llarg dels darrers mesos.

Reciclatge dels materials

El procés de la renovació de la gespa es fa amb criteris de sostenibilitat, tant pel que fa al reciclatge dels materials com el seu reaprofitament. Així, les fibres sintètiques es porten a un abocador per poder ser reutilitzades per tercers, la part vegetal també es recicla per fer substrats i la sorra es reaprofita en una bona part i es barreja amb sorra nova.

El procés, que va començar dilluns 4 de juliol amb la retirada de la capa digital, continua aquesta setmana amb la substitució de la sorra. El dia 10 de juliol a la nit i quan les condicions de temperatura i humitat siguin adequades, la nova gespa s’arrancarà del viver d’Extremadura, viatjarà durant el dia en camions frigorífics i arribarà a Barcelona l’endemà. Entre els dies 11 i el 12, i durant quatre nits aprofitant la fresca per evitar l’estrès de la planta, es col·locarà la nova gespa en gleves d’1,2 d’ample al llarg i posteriorment començaran les tasques d’hibridació, que consisteixen a fer el cosit de les fibres sintètiques a la gespa natural. Aquest procés dura uns deu dies, fins al 23 o 24 de juliol. A partir d’aquest moment, es faran feines de repàs i consolidació per tal que la gespa arribi el dia 7 d’agost per al Gamper en òptimes condicions, amb la gespa adequada i ja adaptant-se a les condicions del nostre Estadi, tot i que encara hauran de passar uns dies perquè estigui al 100%.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut