Cinc de les 10 categories dels millors de l’Asobal, copades per jugadors del Barça

Cinc de les 10 categories dels millors de l’Asobal, copades per jugadors del Barça

Gonzalo Pérez de Vargas, Ludovic Fàbregas, Aleix Gómez, Dika Mem i Thiagus Petrus, reconeguts com els millors de la temporada

Avui s’ha donat a conèixer els millors en cada posició de la Lliga Sacy Asobal. I dels vuit aspirants, cinc són blaugranes, fet que demostra la superioritat del Barça en la competició estatal tant a nivell d’equip com individual. 

Gonzalo Pérez de Vargas ha estat escollit el millor porter de la competició per sisena temporada consecutiva i ha demostrat que és sens dubte el millor porter de la competició. El capità blaugrana ha estat clau defensant la porteria de l’equip dirigit per Carlos Ortega i permetent als seus companys jugar amb més tranquil·litat. A més, el de Toledo ha marcat dos gols aquesta temporada des de la seva porteria. 

En la posició de pivot, Ludovic Fàbregas també s’ha endut el reconeixement com el millor en la seva posició. Per al francès aquesta és la quarta ocasió consecutiva que l’Asobal considera Fàbregas com el millor dels 16 equips participants. El pivot ha marcat 60 gols a la competició en posicions a vegades inversemblants de fer-ho sorprenent als porters rivals amb llançaments molt efectius. 

Per la seva banda, Aleix Gómez ha tornar a ser escollit com el millor esquerre dret de l’any. Aquest és el segon reconeixement que rep el de Sabadell després de fer-ho la temporada 2019/20. Gómez està considerat com un dels millors jugadors en la seva posició a Europa i ha estat el màxim golejador del Barça a la Lliga Sacyr Asobal amb 118 gols en els 23 partits que ha jugat aquest curs. 

El quart blaugrana que ha estat entre els millors de l’any ha estat el lateral dret francès Dika Mem. De la mateixa manera que Fàbregas, és el quart guardó consecutiu que rep el jugador culer. Mem, considerat entre els millors jugadors del món i recentment renovat amb el Barça fins a l’estiu del 2026, ha tornat a estar entre els escollits de l’Asobal.

I per finalitzar, l’especialista defensiu Thiagus Petrus ha sortit com el millor jugador defensiu del campionat per tercera vegada i segona consecutiva. El brasiler és un dels puntals de la defensa blaugrana i gràcies a la seva envergadura i mobilitat al centre impedeix que els atacs rivals siguin més efectius. A més, tot i no jugar pràcticament mai en atac ha estat capaç de marcar 10 gols, tres dels quals davant de l’Abanca Ademar León, sent el seu rècord anotador aquesta temporada. 

Només tres blaugranes fora del podi

Únicament tres blaugranes no han estat triats entre els millors de l’any a la Lliga Sacyr Asobal. Es tracta de l’extrem esquerre Ángel Fernández, del central croat Luka Cindric i de l’entrenador Carlos Ortega. En el seu lloc han estat escollits Dani Fernández del Cangas Morrazo, Agustín Casado del BM Logroño La Rioja i l’entrenador del Torrelavega, Ángel Mozas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut