25 anys de la final de Copa del Bernabéu

El 28 de juny del 1997 el Barça s'imposaria al Betis 3-2 a la final disputada al Santiago Bernabéu

El 28 de juny del 1997 el Barça va aconseguir el seu tercer títol de la temporada 1996/97, després de la Supercopa d’Espanya i la Recopa d’Europa, en guanyar al Betis a la final de la Copa del Rei disputada al Santiago Bernabéu.

Després d’eliminar rivals com el Reial Madrid (3-2 al Camp Nou i 1-1 al Bernabéu) i l’Atlètic de Madrid (2-2 al Vicente Calderón i un èpic 5-4 a l’Estadi, el Barça s'imposaria clarament a les semifinals a Las Palmas (0-4 a l’Insular i 3-0 al Camp Nou). El Barça arribava a la final davant un Betis que havia acabat en quarta posició a la Lliga.

Una final decidida a la pròrroga

El partit va començar de mala manera pels interessos blaugranes, amb l’afortunat gol del davanter bètic Alfonso al minut 11. A partir d’aquell moment, el conjunt andalús va tenir el control i no va ser fins al minut 45 quan Figo en una acció individual va marcar el gol de l’empat.

La segona part va ser blaugrana, amb els homes que entrenava Bobby Robson demostrant més força i convicció que els seus oponents, però malgrat tot van ser aquests qui es van avançar al marcador a pocs minuts del final amb una magistral jugada d’Alfonso rematada per Finidi. Poc temps després una centrada de Guardiola va acabar al fons de la porteria per Pizzi i portant així el partit a la pròrroga.

En el temps extra i amb els dos equips justos de forces una rematada d’Amunike va ser desviada pel porter i un defensa i Figo va marcar a plaer a la porteria verd-i-blanca el tercer gol del FC Barcelona. Amb aquest triomf, el club barcelonista igualava el rècord de Copes del Rei guanyades (23) que fins aleshores tenia en solitari l’Athletic Club de Bilbao. L’endemà, 100.000 barcelonistes van sortir als carrers de la ciutat comtal per celebrar aquesta gran victòria.