Barça - Kielce: Som campions d'Europa! (32-32, 5-3 als penals)

Els blaugrana guanyen de manera èpica a Colònia després d'un partit d'infart i aconsegueixen l'11a Champions de la història, la segona consecutiva

Som campions d'Europa! El Barça guanya la Champions en una final absolutament d'infart contra el Kielce (32-32, 5-3 als penals) que s'ha acabat decidit des del punt de penal. Després d'un matx trepidant, cap dels dos conjunts ha estat capaç de desfer l'empat, pròrroga inclosa, i els blaugrana, amb ple de gols a la tanda i amb una gran aturada de Gonzalo, s'emporten el triomf.

Màxima disputa des de l'inici

La gran final ha iniciat amb bons primers minuts blaugranes, que ha arribat a guanyar de tres gols amb un Ángel Fernández molt endollat des de l'esquerra. A més, Aleix Gómez continuava amb el seu gran encert golejador (sis gols a la primera meitat) i també molt fi des del punt de penal.

Tot i així, i després d'una polèmica exclusió d'Ángel Fernández, el Kielce ha retallat distàncies amb un bon parcial per tornar a igualar el matx (12-12) a falta de cinc minuts per al final de la primera meitat. Una bona diana de Blaz Janc trencava una mala ratxa per als culers de set minuts sense marcar, i finalment els blaugrana marxaven al descans amb el marcador lleugerament a favor (14-13) però amb tot per decidir després d'una primera meitat on tots dos porters han estat bé sota pals.

La igualtat continua

Dos gols consecutius dels polonesos situaven el Kielce per davant al marcador per primer cop des del minut dos, però bones dianes de Makuc, Ariño i N'Guessan situaven de nou el Barça per davant. Tot i així, una sequera en l'atac culer ha permès de nou als polonesos manar al marcador, però amb aturades clau de Gonzalo sota pals, el Barça no ha perdut la cara al partit i ha tornat a igualar.

Malgrat que la dinàmica de la segona part ha estat amb el Barça anant a remolc al marcador, el Kielce no ha pogut escapar-se a més d'un gol, i dues dianes consecutives de Dika i Ali Zein, situaven al Barça per davant a falta de quatre minuts (27-26). El Barça arribava al darrer minut per davant, però un gol de Karalek al darrer sospir forçava la pròrroga (28-28).

La pròrroga tampoc desempata

El primer temps de la pròrroga ha acabat amb un parcial de 2-1 favorable als culers, gràcies a un gol d'Aleix al darrer minut. Ja a la segona meitat, un parcial inicial de 0-2 donava l'avantatge al Kielce, però una diana de Dika i una bona defensa culer, permetien portar el matx als penals (32-32).

L'efectivitat blaugrana decideix la final

Ja a la tanda de penals, els culers no han fallat cap llançament, i els gols d'Aleix, Dika Mem, Richardson, Ali Zein i Fabregas, sumats a la gran aturada de Gonzalo, han donat la victòria als d'Ortega en una final d'infart (32-32, 5-3 als penals. El Barça es proclama campió d'Europa per 11a vegada en la història, la segona consecutiva a Colònia i fa història un cop més. VISCA EL BARÇA!

Barça, 32 (5)
Kielce, 32 (3)

Barça: Pérez de Vargas (-), Ángel Fernández (3), N'Guessan (5), Cindric (-), Fabregas (1), Dika Mem (5), Aleix Gómez (9) -set inicial-. Ariño (3), Janc (1), Thiagus Petrus (1), Makuc (1), Langaro (1), Ben Ali (-), Richardson (2), Ali Zein (-).
Kielce: Wolff (-), Vujovic (4), Sánchez-Migallón (-), Sicko (3), Karacic (1), Moryto 4(), Nahi (2) -set inicial-. Olejniczak (-), Alex Dujshebaev (4), Tournat (2), Kulesh (-), Dani Dujshebaev (4), Paczkowski (-), Gebala (-), Karalek (4).
Parcials: 4-2 / 7-4 / 8-6 / 10-9 / 12-12 / 14-13 (descans) 16-16 / 19-18 / 20-21 / 23-24 / 25-25 / 28-28 (final) 30-29 / 32-32 (final pròrroga) 5-3 (penals)
Àrbitres: Matija Gubica, Boris Milosevic