25 anys del debut de Puyol amb el primer equip

25 anys del debut de Puyol amb el primer equip

La final de la Copa Catalunya contra l'Europa a l’Hospitalet va ser el primer partit del lleidatà amb el primer equip

Fins a 663 vegades va arribar a vestir Carles Puyol, entre partits oficials i no oficials, la samarreta blaugrana del primer equip del FC Barcelona. La primera vegada que ho va fer va ser el 17 de juny del 1997, a l'Estadi Municipal Futbol de l'Hospitalet de Llobregat, en una final de Copa Catalunya contra el CE Europa.

Amb només 19 anys, Bobby Robson va apostar pel defensa de La Pobla de Segur i, al minut 75, just després que l'equip gracienc anotés el gol que els posava per davant al marcador, va donar entrada al defensa lleidatà substituint al golejador blaugrana d'aquella nit, Molist.

Finalment, l'Europa va sentenciar el partit i va aixecar la Copa després de vèncer a un equip culer on destacaven noms com els de Laurent Blanc, Guillermo Amor o Emmanuel Amunike, per 3-1, però la data ja quedaria marcada per sempre més com la primera aparició de Carles Puyol amb el primer equip.

3200x2000-FITXA-DEBUT-PUYOL-(17-6-1997,-COPA-CATALUNYA)

El debut oficial, a Valladolid el 1999

Tot i així, el defensa, encara hauria d'esperar més de dos anys més per fer el seu debut oficial amb el primer equip. Finalment, va ser Louis Van Gaal en un partit de lliga a l'Estadi José Zorrilla de Valladolid el 2 d'octubre de 1999, qui li va donar l'oportunitat de debutar. Aquell partit acabaria amb victòria blaugrana per 0-2, amb gols de Kluivert i Rivaldo.

3200x2000.02-10-99- Debut Puyol a Valladolid (0-2)

Carles Puyol acabaria defensant la samarreta blaugrana durant 15 temporades. En 633 enfrontaments (593 en competicions oficials i 70 en partits no oficials), i convertint-se en un dels jugadors més icònics de la història del club. 

Sempre serà recordat com un gran capità per la seva personalitat, entrega, estima al club i valors, que reflectien a la perfecció, el que significa el FC Barcelona tant dins com fora dels terrenys de joc, convertint-lo en el perfecte ambaixador del club.

Guanyador de tres Champions

Com a capità de l'equip, va ser l'encarregat d'aixecar la segona i la tercera Champions (2006 i 2009) de la història del club, a París i a Roma, i va cedir-li l'honor d'aixecar la quarta, que també li corresponia a ell, a Éric Abidal, que havia superat un càncer pocs mesos abans de la disputa de la final i s'havia recuperat a temps per acompanyar als seus companys d’equip a Wembley, un gest més que engrandeix la figura del defensa de La Pobla de Segur.

Puyol aixeca la segona Champions League, que es va guanyar a París

Fins a 21 títols acrediten la gran carrera de Carles Puyol al Barça, únic club que va defensar com a futbolista. Però els èxits esportius només són un complement d'un dels futbolistes més estimats per als aficionats al futbol, culers o no, pel seu honor, força i honestedat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut