El FC Barcelona completa la gira als Estats Units amb dos partits davant el Reial Madrid i la Juventus

El FC Barcelona completa la gira als Estats Units amb dos partits davant el Reial Madrid i la Juventus

El Clásico se celebrarà a Las Vegas el 23 de juliol i l’enfrontament davant l’equip italià es jugarà el dia 26 a Dallas

El FC Barcelona ja ha definit el calendari complet de partits que formaran part del Barça in the US: Summer Tour 2022, la gira de pretemporada que realitzarà aquest proper mes de juliol pels Estats Units. A banda dels partits ja anunciats contra l’Inter Miami FC, el 19 de juliol, i el New York Red Bulls, el 30 de juliol, l’equip de Xavi Hernández començarà a posar-se a punt per la propera temporada amb la disputa de dos amistosos més davant el Reial Madrid, el 23 de juliol a Las Vegas, i davant la Juventus de Torí, el 26 de juliol, a Dallas.

Segon Clásico als Estats Units

Els aficionats al futbol dels Estats Units podran gaudir el proper 23 de juliol d’un Clásico que tindrà com a escenari l’Allegiant Stadium de Las Vegas, un estadi amb capacitat per a 65.000 espectadors i que és la seu del Las Vegas Raiders, equip de la NFL, la Lliga professional de futbol americà. 

Aquest serà el segon enfrontament entre Barça i Reial Madrid als Estats Units. El primer Clásico es va disputar el 30 de juliol del 2017, a Miami en un Hard Rock Stadium que va penjar el cartell de sold out amb més de 64.000 espectadors. Aquell partit va finalitzar amb victòria blaugrana per 3-2 amb gols de Messi, Rakitic i Piqué. A banda d’aquest enfrontament només hi ha dos precedents de partits entre els dos equips fora del territori estatal: la semifinal de la darrera edició de la Supercopa d’Espanya que es va disputar a Ryahd, amb victòria del Reial Madrid per 2-3, i un amistós que es va jugar a la localitat de Barquisimeto, a Veneçuela, el 30 de maig del 1982 i que va finalitzar amb victòria del conjunt madrileny per 1-0.

El partit suposarà també la primera visita del FC Barcelona a Las Vegas. Mai el club blaugrana, en les 12 ocasions prèvies que ha viatjat als Estats Units, havia jugat en aquesta ciutat de l’estat de Nevada. 

Barça-Juve al Cotton Bowl de Dallas

Tres dies després del Clásico, el 26 de juliol, l’equip de Xavi Hernández jugarà davant la Juventus de Torí de Massimiliano Allegri al Cotton Bowl Stadium de Dallas. 

Aquest partit serà el cinquè enfrontament entre blaugranes i torinesos als Estats Units. El dos primers partits es remunten a l’any 1969, en què blaugranes i torinesos van disputar dos partits consecutius: el 30 de maig al Yankee Stadium de Nova York amb victòria del FC Barcelona per 3-2 i cinc dies més tard, a Chicago, amb victòria també dels blaugranes per 1-0. Els altres dos partits als Estats Units es van disputar un el 2003, a Boston, amb empat a dos al marcador i el més recent el 2017, a l’estadi MetLife de New Jersey, amb victòria dels blaugranes per 2-1.

Altres precedents d’enfrontaments entre Barça i Juventus a la pretemporada són amb motiu del trofeu Joan Gamper. El primer en l’edició del 2005 (2-2), en què la Juve es va proclamar campiona per penals i el segon en la darrera edició del torneig, el 2021, en un partit disputat a l’Estadi Johan Cruyff, en què els blaugranes es van imposar per tres gols a zero. 

L’escenari del partit d’aquest proper mes de juliol serà el Cotton Bowl, un estadi amb capacitat per a 92.100 espectadors i que ha estat principalment la seu de diversos equips de futbol americà professional i universitari, així com del FC Dallas, equip de la MLS. -Major League Soccer-, la Lliga professional de futbol dels Estats Units L’estadi també va ser un dels escenaris del Mundial de Futbol dels Estats Units del 1994, on s’hi van disputar un total de sis partits, entre els quals l’Espanya-Corea del Sud (2-2).

Aquests partits davant el Reial Madrid i la Juventus formen part del Soccer Champions Tour, organitzat per l’empresa d’esports i entreteniment AEG, en què també hi participen els equips mexicans del Club América i el Club Deportivo Guadalajara.

Inter Miami CF i New York Red Bulls, dos rivals de la MLS

El Barça completarà el Barça in the US: Summer Tour 2022 amb els dos partits ja anunciats davant l’Inter Miami FC i el New York Red Bulls, els dos equips de la MLS. L’Inter Miami FC serà el primer rival de l’equip de Xavi als Estats Units en un partit que es jugarà el 19 de juliol a les 19.30 (hora local als Estats Units) al DRV PNK Stadium de Miami. Els blaugranes tancaran la gira amb un enfrontament amb els New York Red Bulls (19.00 hora local als Estats Units) al Red Bull Arena de Nova Jersey.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut