Pedri i Ansu, el retrobament més esperat

Pedri i Ansu, el retrobament més esperat

Els dos joves de 19 anys només han coincidit en 13 partits dels 107 disputats durant les dues últimes temporades

Els joves jugadors del conjunt blaugrana són el present, però també el futur. Durant aquest curs 2021/22, són diversos els joves que han participat amb el primer equip culer, però a causa de les lesions, hi ha hagut dos que no han pogut participar tot el que voldrien: Pedri González i Ansu Fati.

Dos dels majors talents adolescents del món han patit una temporada complicada, on les lesions els han deixat apartats dels terrenys de joc durant una gran part de la temporada. Ansu Fati només ha pogut participar en 15 partits, mentre que Pedri ho ha fet en 22.

photo1653906801 (6)

Només 13 partits junts en dos anys

Malauradament, d'aquests partits només han coincidit sobre la gespa en tres duels aquesta campanya, i en cap d'ells han estat titulars tots dos alhora. I és que ha donat la casualitat que quan un estava disponible l'altre estava lesionat, tal i com va passar també al darrer curs. En les dues temporades que han coincidit al primer equip, en total només han coincidit sobre la gespa en 13 partits (tres aquesta temporada i 10 a l'anterior), dels 107 partits oficials disputats en aquests dos anys. És a dir, en un 13,91% dels partits possible.

Ansu i Pedri només han coincidit en 13 partits.
Ansu i Pedri només han coincidit en 13 partits.

Malgrat que en els tres partits en els quals han coincidit aquesta temporada el resultat no va acompanyar, tant a la Supercopa contra el Madrid com a la Copa contra l'Athletic Club, tots dos van revolucionar el matx i amb els seus gols van permetre als culers arribar amb vida fins a la pròrroga.

Si ens fixem en els del curs passat, els joves van coincidir en grans actuacions europees com el triomf a Torí o la golejada a Ferencváros al Camp Nou. En aquella victòria tots dos van veure porteria, assolint un rècord històric: per primera vegada, dos menors d'edat (tenien tots dos 17 anys) van marcar en un mateix partit de la Champions League. I a més, tots dos del mateix equip. Espectacular:


Així doncs, una parella de talents que encara no ha pogut oferir la seva màgia de manera conjunta, però que de ben segur serà una dupla clau en el futur del FC Barcelona. El proper curs, el barcelonisme espera poder gaudir, per fi, de dos dels grans talents mundials junts. Una parella que encara té per davant molts anys d'èxits i màgia a Can Barça: cal recordar que Pedri té contracte fins el 2026 i Ansu fins el 2027.  

12 gols generats aquest curs

A la temporada 2021/22, els partits d'Ansu es desglossen de la següent manera: 10 a la Lliga, tres a la Champions, un a la Copa del Rei i un més a la Supercopa d'Espanya. Quant a Pedri, són 12 a la Lliga, sis a l'Europa League, dos a la Champions, un a la Copa del Rei i un a la Supercopa d'Espanya.

Però malgrat els pocs minuts, tots dos han participat en sis gols: Pedri amb cinc dianes i una assistència, i Ansu amb sis gols. En total, 12 gols generats per una dupla que de ben segur donarà moltes alegries a l'afició barcelonista.

photo1653906801 (8)

Dos 'Golden Boys' europeus

Amb només 18 anys, Ansu Fati va ser escollit com a segon millor jugador jove del món. Només Erling Haaland (dos anys més gran que ell) va quedar per davant d'Ansu al Golden Boy 2020, després de culminar un any espectacular. Un any després, Pedri González va ser guardonat amb el Golden Boy 2021 i també el Trofeu Kopa, sent escollit com el millor jugador jove del món amb només 19 anys, també superant a jugadors d'un any més grans.

De fet, per edat, encara tots dos poden ser nominats al Golden Boy 2022, ja que és un premi que s'entrega als jugadors de 20 anys o menys: en aquest cas, jugadors nascuts del 2002 cap amunt, l'any de naixement precisament de tots dos. 

25 dies de diferència i 1.800 kms de distància

El que sembla clar és que tard o d'hora, Pedri i Ansu estan destinats a fer història junts al Barça. I és que pocs jugadors poden ser més contemporanis que ells dos: es porten només 25 dies! Ansu va néixer el 31 d'octubre del 2002 a Guinea-Bisáu, i només 25 dies després, a uns 1.800 quilòmetres de distància cap al nord, naixia Pedri a Tegueste (Tenerife), el 25 de novembre. Així doncs, dos grans talents de la generació del 2002 que, encara sense arribar a la vintena d'edat, formen la gran dupla de futur però també de present blaugrana. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut