Gran Canària - Barça: Triomf èpic i a semifinals! (86-88)
Ofert per

Una cistella de Higgins sobre la botzina permet als blaugranes superar la ronda de quarts de final

Emoció i èpica. Aquestes han estat les paraules per descriure el triomf del Barça sobre la pista del Gran Canària. En un partit molt disputat, en què cap equip ha estat capaç d'encadenar diverses fases de superioritat, una cistella puntejada de dos de Higgins sobre la botzina ha regalat la classificació per a la ronda de semifinals al conjunt de Jasikevicius (86-88). Nikola Mirotic, amb una valoració de 29, 21 punts anotat i nou rebots capturats, ha estat el millor jugador del matx.

El joc interior local marca el pas...

Replicant l’escenari viscut en el primer partit de la sèrie al Palau Blaugrana, el duel ha iniciat emmarcat en una igualtat marcada per l’alta efectivitat anotadora d’ambdós conjunts. Així, mentre que els locals s’han encomanat al seu domini sota la pintura amb la figura de Diop com a líder per escapar-se en el marcador durant el primer quart, els barcelonins han fet de les vigoroses penetracions de Dante Exum i la serenitat de Nick Calathes per organitzar el joc les armes més perilloses per frenar l'embranzida inicial illenca (18-15).

Amb aquesta elevada projecció anotadora, els primers compassos del segon quart han donat continuïtat a les bones sensacions acumulades per als homes de Saras durant els darrers instants del primer acte i, arran d’aquesta bona dinàmica, els blaugranes han aconseguit liderar de nou el partit (27-28). Tot i això, el Gran Canària no s’ha arronsat i ha pogut sumar un bon parcial en els darrers instants de la primera meitat que els ha permès capgirar el resultat i marxar al descans amb un avantatge de +5 (46-41).

...fins que arriba la reacció blaugrana

Després del pas pels vestidors, els locals han tornat al parquet determinats a seguir ampliant distàncies. Aquesta perseverança ha portat als grogs a obtenir una diferència de +10 en els primers minuts del tercer quart (54-44). Ara bé, els culers no havien dit encara la seva darrera paraula i, gràcies a una millor en el rebot, tant ofensiu com defensiu, impulsada per la presència d’un Pierre Oriola que ha eixugat el domini interior de Diop amb la seva brega, i un major encert des de la línia de tres, ha tallat de cop la ratxa illenca fins a tornar a igualar el matx (63-63). Només un espectacular triple en suspensió sobre la botzina d’Ennis ha decantat un tercer quart equilibrat (66-63).

Cory Higgins firma un desenllaç de renom

Els primers instants del darrer acte han estat un miratge de la dinàmica viscuda durant el principi del tercer quart. Un inicial moment ofensiu grog els ha tornat a donar un avantatge de +10 en l’electrònic (76-66). Per la seva banda, la resposta blaugrana ha tornat a estar a l’altura i els culers han pogut arribar als últims dos minuts de partit amb el resultat igualat (80-80).

Amb aquest context, el Gran Canària Arena ha viscut uns darrers instants de pura tensió. Ambdós equips s’han anat intercalant el domini en el marcador fins que un triple d’Ennis, quan faltaven 4,7 segons per al final del partit, semblava portar el duel a la pròrroga; tanmateix, l’èpica blaugrana ha aparegut en escena i una cistella de Higgins sobre la botzina ha desfermat la bogeria culer (86-88).

Ara, Joventut de Badalona o Lenovo Tenerife seran els rivals a les semifinals. El primer partit d'aquesta ronda es disputarà el proper divendres 3 de juny, a les 21 hores, al Palau Blaugrana.