Barça - Gran Canària: Primer assalt, al sarró! (93-82)
Ofert per

Barça - Gran Canària: Primer assalt, al sarró! (93-82)

Els blaugranes, davant un conjunt combatiu i que ha resistit fins als instats finals, s'han apuntat el primer punt dels quarts de final

Sempre és millor començar amb victòria. El Barça ha iniciat els Playoffs del títol de Lliga amb triomf contra el Gran Canària: 93-82. D'aquesta manera, els blaugranes s'han apuntat el primer punt dels quarts de final davant el conjunt canari. Un rival que s'ha mostrat combatiu en tot moment i ha evitat que els de Saras s'apoderessin del partit des de bon principi i que es resolgués en el tram final. Davies i Exum han estat els màxims anotadors culers, escudats per un gran Calathes. 

 

Premi i mans a l'obra

Aquest Barça - Gran Canària s'ha iniciat amb aplaudiments cap al talentós escorta argentí del FC Barcelona, Nicolas Laprovittola. El 20 blaugrana ha rebut el premi com a membre del 5 ideal de l'ACB acompanyat per la seva dona, Delfina, la seva filla, Bruna, i el seu germà, "Tata". Un guardó que Lapro s'ha encarregat d'enaltir sobre el parquet del Palau. Assistències i punts han format part del repertori perquè el Barça comencés a pintar el partit de color blaugrana. 

2022-05-27_FCBbasquetvsGRANCANARIA_07

Acompanyat de Calathes, Mirotić i Exum, que amb una esmaixada ha tancat el primer període (24-17), els de Saras han iniciat la volada després d'una arrencada igualada. Davant un elenc illenc, els catalans han dibuixat una renda de +14. Les recuperacions i una defensa incòmoda han estat els altres arguments culers. "Bon treball, però hem de seguir", ha dit Jasikevicius en un temps mort per definir el joc dominador del Barça. 

Els visitants eleven prestacions 

Ara bé, els grocs no han donat fàcilment el braç a tòrcer i han retallat distàncies. Del +14 s'ha passat al +4 barcelonista. Amb l'empenta d'un ple temple culer, del qual Laprovittola ha agraït l'actitud, els blaugranes han reaccionat de la mà del 99, que ha donat aire i ha propiciat que el Barça marxés al descans amb un avantatge de nou punts: 48-39.

En aquest guió d'ambdós intercanviant cistelles i esforçant-se al màxim ha avançat el duel. Davies amb dues esmaixades ha tornat a situar la distància de dos dígits de diferència en el lluminós. Sempre controlat de prop pels de Porfirio Fisac. Incapaços, però, d'apoderar-se del control definitiu per les espurnes de qualitat d'homes com Higgins Exum

Emoció fins a la victòria culer

L'escalada dels canaris ha situat un marcador igualat abans de començar el definitiu quart: 67-64. Sergi Martínez amb una bola recuperada i un triple s'ha encarregat d'allunyar mínimament els visitants. Un miratge, ja que el Gran Canària s'ha mostrat combatiu en tot moment i s'ha situat a dues unitats. De nou, el i el 20 han aparegut en el moment més delicat per construir una escletxa de +10 quan faltaven cinc minuts per a la conclusió. Un pas cap a la victòria, embutxacada en un tram final de més encert per part dels de Saras. 

El vaivé de diferències ha quedat tallat per un triple del 22 i una bona defensa i anotació del 0: 87-75. En conseqüència, el primer assalt d'aquests quarts de final dels Playoffs del títol de Lliga no ha tingut més història, també en part per la colossal figura de Calathes, i ha caigut del cantó blaugrana, ja que s'han mostrat més resolutius en els instants finals. El segon capítol d'aquests quarts serà el diumenge 29 de maig a les 21.00 hores al Gran Canaria Arena.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 93
Gran Canària, 82

Barça: Calathes (10), Laprovittola (12), Kuric (-), Mirotić (13) i Sanli (-) -cinc inicial- Exum (16), Davies (16), Higgins (15), Smits (2), Sergi Martínez (5), Jokubaitis (6) i Oriola (1)
Gran Canària: Slaughter (15), Shurna (9), Brussino (9), Pustovyi (12) i Chery (7) -cinc inicial- Albicy (1), Salvó (11), K. Diop (7), Ennis (6), Balcerowski (2) i Stevic (3)

Parcials: 24-17; 24-22 // 19-25; 26-18

Àrbitres: Fernando Calatrava, Luis Miguel Castillo i David Sánchez Benito

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut