El FC Barcelona tornarà als Estats Units per jugar dos amistosos davant l'Inter Miami CF i els New York Red Bulls

El FC Barcelona tornarà als Estats Units per jugar dos amistosos davant l'Inter Miami CF i els New York Red Bulls

Els partits es jugaran a Miami el 19 de juliol i a Nova York el 30 de juliol, respectivament

Després de dos estius sense gira de pretemporada per la crisi del coronavirus, el primer equip masculí del FC Barcelona tornarà als Estats Units per disputar dos amistosos davant l'Inter Miami CF i els New York Red Bulls. La darrera visita de l’equip blaugrana va se fa tres anys, a  l'estiu del 2019, quan el conjunt dirigit per Ernesto Valverde va disputar dos amistosos davant el Nàpols a Miami (Florida) i Ann Arbor (Michigan), després d'haver visitat també el Japó uns dies abans.

Inter Miami CF: Beckham i Neville

Aquesta vegada, l’equip  blaugrana tornarà a Miami per enfrontar-se a l'Inter Miami CF -19.30, hora local als Estats Units, un club fundat el 2018 i que va debutar a la Major League Soccer, MLS el 2020. El grup propietari del Club està integrat per Jorge i José Mas, a més de l’exjugador ​​David Beckham. Així mateix Phil Neville, excompany d'equip de Beckham al Manchester United, és l’entrenador. El planter de l’Inter Miami inclou jugadors com l’argentí Gonzalo Higuaín, el defensa de la selecció nacional dels EUA, DeAndre Yedlin, l’exjugador de l’Arsenal Kieran Gibbs i l’internacional equatorià Leonardo Campana.

L’Inter Miami CF esta disputant la seva tercera temporada a la MLS amb un planter renovat i dinàmic i juga els seus partits al DRV PNK Stadium.

Els New York Red Bulls: historial davant el Barça

El 30 de juliol, -19.00, hora local als Estats Units-, l’equip de Xavi s’enfrontarà als New York Red Bulls, un dels equips fundadors de la MLS. Fundat el 1994, l'equip de Nova York està dirigit per Gerhard Struber, exfutbolista professional austríac. La plantilla compta, entre d’altres jugadors, amb Caden Clark, cedit pel club alemany RB Leipzig i exjugador de la Barça Residency Academy. El partit es jugarà al Red Bull Arena de Harrison, a Nova Jersey, amb capacitat per a 25.000 espectadors.

Aquesta serà la tercera trobada entre els novaiorquesos i els culers. Durant les gires del 2006 i el 2008, el Barça es va enfrontar als New York Red Bulls al MetLife Stadium, anteriorment conegut com a Giants Stadium. L'actual entrenador del FC Barcelona, ​​Xavi Hernández, va jugar en tots dos partits i en tots dos el resultat va ser favorable als blaugranes: 1-4 el 2006 i 2-6 el 2008.

Els Estats Units, un destí habitual en les pretemporades blaugrana 

Els Estats Units també ha estat una destinació habitual per al primer equip del Barça en la darrera dècada. A banda de la visita del 2019, l'equip també hi va viatjar el 2011, el 2015, el 2017, i el 2018, any en què va realitzar una gira conjunta amb el Barça Femení.

De fet el mercat nord-americà és una prioritat absoluta per a la globalització i l'expansió de la marca Barça. El futbol està experimentant un gran creixement als EUA i s'espera que la tendència continuï a mesura que s'acosti tant al Mundial de Qatar com el següent, que se celebrarà en territori nord-americà el 2026. Així mateix, el FC Barcelona va obrir una oficina americana a Nova York el 2016 i continua amb els seus esforços per construir connexions més profundes amb els aficionats existents, guanyar nous seguidors i arribar a acords amb patrocinadors locals per desenvolupar encara més l'ecosistema futbolístic al país.

Juli Guiu, vicepresident de l’Àrea de Màrqueting del FC Barcelona

“Ens omple d’orgull tornar als Estats Units i jugar aquests dos partits en un país que és estratègic per a nosaltres, ja que és un territori on comptem amb una gran base de fans i on el futbol ha experimentat un gran creixement en els darrers anys, sobretot entre les noves generacions. Aquesta visita ens permetrà apropar-nos a ells, compartir els nostres valors i el nostre sentiment barcelonista i serà una oportunitat perquè puguin gaudir del nostre equip al terreny de joc”.

Marc de Grandpré, General Manager dels New York Red Bulls

"Estem molt honrats d'acollir el FC Barcelona al Red Bull Arena, una de les principals instal·lacions de futbol de tota l’Amèrica del Nord. Des del 2010, hem acollit amb orgull molts dels millors equips masculins i femenins del món i el 30 de juliol esperem escriure un nou capítol en la història d'aquest estadi quan donem la benvinguda al Barça per a un partit contra els nostres Red Bulls de Nova York".

Xavi Asensi, Chief Business Officer de l’Inter Miami CF

"Portar un club del calibre del FC Barcelona al sud de la Florida continuarà situant la nostra regió al mapa com a epicentre mundial del futbol. Estem orgullosos i emocionats de portar aquest gran partit al DRV PNK Stadium per a la nostra base de fans creixent, apassionada i multicultural".

Chris Henderson, Chief Soccer Officer and Sporting Director de l’Inter Miami FC

"Esperem poder donar la benvinguda al FC Barcelona durant la seva preparació per a la temporada de LaLiga 2022/23. L'equip està emocionat pel repte d'enfrontar-se a alguns dels jugadors més talentosos del món".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut