Reial Betis – Barça: Tres punts vitals (1-2)

Un gol de Jordi Alba en el temps de descompte decanta un partit marcat per la igualtat que ha vist com Ansu Fati es retrobava amb el gol després de la seva lesió

Ansu Fati i Jordi Alba. Aquests han estat els dos noms encarregats de certificar la classificació del FC Barcelona per a la pròxima edició de la Champions League i que han permès als barcelonins acostar-se, un pas més, a l’objectiu d’acabar la temporada en la segona plaça.

I és que una diana del ‘10’ culer, quan només feia un minut i 15 segons que havia ingressat a la gespa de l'estadi Benito Villamarín, i una volea esplèndida del lateral de l’Hospitalet en el temps de descompte, han aplomat el gol de la igualada bètica, materialitzat per Marc Bartra, i han regalat la 20a victòria lliguera al conjunt blaugrana.

Igualtat dintre d’un ritme vertiginós

El respectuós gest previ al xiulet inicial en forma de passadís realitzat per part de Xavi Hernández i els seus homes als campions de Copa de la vigent temporada, ha donat pas un partit d’alt voltatge, protagonitzat per dos equips que des dels primers minuts han deixat clares les seves intencions: dominar a través de la pilota. Així, els primers compassos de l’enfrontament entre el Betis i el Barça han estat una veritable picabaralla per veure qui s’acabava apoderant de la possessió i el control de l’esfèric.

Amb sevillans i barcelonins lluitant per imposar el pla de partit ideat per als seus entrenadors, la notícia de la lesió de l’exporter del FC Barcelona, Claudio Bravo, ha cedit protagonisme a un Rui Silva que, en la seva primera intervenció, ha exhibit tots els seus reflexos aturant, de forma espectacular, una poderosa rematada de cap de Ronald Araujo.

D’aquesta manera, mentre que els guants del porter bètic negaven la primera alegria blaugrana, el que ha estat l’encarregat d’inhibir el somriure sevillà ha estat la fusta dreta de la porteria defensada per Neto, repel·lint un esperançador xut de Guido Rodríguez des de fora de l’àrea. Per tant, amb un ritme de joc molt alt, i un intercanvi de cops perpetuat a les dues àrees, el primer acte ha finalitzat sense que, ni els arguments de Xavi, ni els de Pellegrini, hagin sortit guanyadors.

L’home gol, en escena

Tant els jugadors blaugranes com els verds – i – blancs, han tornat a la gespa del Benito Villamarín amb la intenció de no afluixar la intensitat mostrada durant els primers 45 minuts. Ara bé, en aquest nou episodi del duel, l’enfrontament s’ha començat a moure en l’efervescència impulsada per als apressats àtacs empleats per tots dos elencs.

En aquest nou context molt més obert, l’àtac blaugrana ha anat agafant pes de forma progressiva. Un pes que s’ha vist multiplicat amb el reguitzell de canvis efectuat per Xavi. Aubameyang, Adama i Ansu Fati han ingressat al terreny de joc amb la vitalitat necessària per revolucionar l’equip i acostar als blaugranes al gol.

D’entre tots aquests noms, el que ha acabat reflectit a l’electrònic ha estat el d’Ansu, que segueix tocat per una vareta màgica. En el seu segon partit des de la lesió que va patir fa quasi tres mesos,  el ‘10’ blaugrana ha donat continuïtat al seu idil·li amb el gol anotant una diana que el caracteritza com a jugador; insistència per fer-se amb la pilota dintre l'àrea i definició ajustada al pal impossible d’aturar per al porter rival (0-1, min. 76).

L'épica certifica el triomf culer

Un cop donat el primer pas, la resposta del Betis, ha estat a l’altura de l’ambient que ha presentat la seva afició. Els locals han empès fins a trobar la igualada arran d’una jugada de pilota parada convertida per l’exculer Marc Barta (1-1, min 79). Ara bé, els homes de Xavi Hernández no s’han rendit i han tornat a demostrar tot el seu caràcter guanyador. Així doncs, una allau d’arribades de color blaugrana en els minuts finals ha obtingut recompensa quan Jordi Alba ha empalat de forma majestuosa una impecable passada de l’altre lateral, Dani Alves (1-2, min. 94). Un gol que certifica la presència dels culers a la pròxima Champions League.