Araujo:

Araujo: "Crec molt en el projecte i la plantilla que tenim"

El central blaugrana, en entrevistes per a Mundo Deportivo i Sport, parla de la seva recent renovació i de l'actualitat blaugrana

El central blaugrana, Ronald Araujo, ha parlat per a Mundo Deportivo i Sport amb motiu de la seva recent renovació com a blaugrana. A continuació, repassem les declaracions més destacades del defensor uruguaià:

La renovació com a blaugrana

"Estic molt content perquè és fruit de molta feina. Sempre vaig tenir la intenció de quedar-me i així s'ho vaig dir al meu representant. Les negociacions van anar molt bé. Van ser dues reunions i ja es va resoldre tot. Es va parlar molt, però va ser més des de fora".

Vaig tenir diverses ofertes d'equips molt grans, però sempre vaig tenir clar que volia seguir i volia arribar a un acord ràpid”.

Els durs inicis

"Sense els meus pares no ho hagués aconseguit. Tampoc sense la meva àvia, que ja no està entre nosaltres. Ella em portava a entrenar quan els meus pares no podien. Som una família humil. Ara tinc un contracte amb Nike, però quan vaig començar, ma mare havia de pagar a terminis unes botes perquè pogués jugar”.

Ara... la família a Barcelona

"Estic molt content aquí, la meva família està molt feliç a Barcelona i crec molt en el projecte que tenim i en l'equip. Les coses s'estan fent bé".

“És brutal veure la meva família aquí, vam passar per moltes coses quan vam ser petits. Els meus pares van fer una feina immensa, molt esforç perquè pogués ser jugador i estar al Barça. El que estem aconseguint, gràcies a Déu, és una emoció espectacular. Tot el que estem vivint, et fa pensar en tots els sacrificis que vàrem fer abans. Ara tenim la recompensa”.

El canvi de davanter a defensa

A Montevideo, Sergio Cabrera va ser un tècnic molt important. Curiosament és el pare de Leandro Cabrera, jugador de l'Espanyol. Ell em va dir que si seguia jugant a dalt, seria un més, però que si jugava enrere, seria un gran futbolista, que jugaria a l'elit. I tenia raó”.

La gran decisió

"Estava en un equip petit. Pensava a fer el salt a un gran d'Uruguai o a un altre equip sud-americà. Amb això em conformava, però recordo que un dijous, quan estava preparant un partit contra Peñarol, em va trucar el meu representant, que era a Europa i em va dir que havia de venir ràpid sense dir-me on. El diumenge em vaig venir cap a Madrid. Tenia algunes ofertes de Primera, però em va dir que també em volia el Barça per jugar al filial. I no ho vaig dubtar. El Barça és el Barça. I va ser la millor decisió que vaig prendre en aquell moment".

Els inicis al Barça

"Jo venia d'un altre estil. Arribar a Barcelona que té una filosofia única, diferent fins i tot d'equips europeus. Fèiem exercicis en espais reduïts, amb 20 persones. La tocava tres vegades i la perdia les tres vegades. Em frustrava molt. Creia que amb treball podria aconseguir-ho. Em quedava a entrenar, en una plaça feia passi-control, passi-control i si entrenàvem al matí, venia a la tarda a tornar a entrenar sol…"

"Sóc molt tossut, sí, i m'agrada ser crític amb mi mateix. A vegades m'excedeixo, però si ara sóc al primer equip és perquè sóc així. M'agrada veure els vídeos, analitzar-los, el que vaig fer bé, el que vaig fer malament. Parlo amb els tècnics, que em guiïn si em costa”.

Capità en un futur?

"No treballo per ser capità. Si es dóna la possibilitat en un futur, benvingut sigui perquè seria una cosa brutal, però a mi tot em surt de forma natural. M'agrada ser així, animar els companys, no només al camp".

Els canvis al Club

"Crec molt en aquest club, que és el millor del món. És veritat que és un moment de canvis, de moments difícils econòmics, però ens aixecarem segur. Farem grans coses amb l'equip, la gent jove, els canvis que es van fer a dalt. Està canviant tot per bé".

L'estat de l'equip

"Ara estem bé, encara que la temporada no va acabar com volíem. Hem de ser humils com a equip i reconèixer d'on venim. Vam començar molt malament la primera part del curs, anímicament també estàvem malament. Però amb l'arribada de Xavi tot va canviar. L'equip va créixer, se sent fort i estem aprenent molt”.

"Xavi ens ve a tornar la filosofia Barça que es va perdre els últims anys. Això ha estat molt important, també vam demostrar on podem arribar. Vam fer un gran partit contra el Madrid, a Napoli, davant l'Atlètic… És allà on podem arribar i més. És veritat que al final no vam poder guanyar títols, però cal ser humils i confiar molt en la feina que s'està fent. Estic segur que la propera serà una gran temporada”.

"Crec molt en el projecte, a la plantilla que tenim. Estic convençut que la temporada que ve farem un gran any i guanyarem títols. Ha estat dura, però ens servirà d'aprenentatge per a la següent".

Aprendre de Piqué

"Al seu costat s'aprèn molt. És un dels meus referents. L'admiro molt des que vaig arribar al club. Ell no és tan ràpid, però és molt intel·ligent. Sempre està ben col·locat, té una gran sortida de pilota. És un dels millors centrals del món, ho ha guanyat tot, és campió del món. Aquests anys al costat em serveixen de molt perquè jo sempre intento treure tot el suc".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut