Bayern Munich - Barça: A una victòria de la Final Four (66-75)

Els blaugranes han manat a l'Audi Arena des del primer minut i han aconseguit una victòria contundent per quedar-se a un triomf de la FInal Four de Belgrad

Sabia el Barça que no podia adormir-se i que el d'aquest dimecres era un partit decisiu i ha estat a l'alçada de les expectatives. Amb la novetat de Cory Higgins a la convocatòria, un Barça molt seriós des de l'inici ha dominat des del primer a l'últim minut per sotmetre al Bayern i aconseguir una gran victòria que deixa la sèrie 2-1 a favor dels blaugranes, que estan només a un partit de classificar-se a la Final Four.

Lapro marca el camí

Amb la voluntat d'oblidar el segon partit de la sèrie el més aviat possible i de demostrar que la lliçó estava apresa, el Barça ha saltat a l'Audi Dome amb les idees clares. Amb Laprovittola com a executor final, dos triples seguits només començar ja han disparat al Barça sis punts per sobre en una premonició del que venia per davant.

El Bayern, amb dificultats per anotar, veia com Mirotic feia mal des de la pintura i com els franctiradors blaugranes tenien un d'aquells dies inspirats. Anul·lant gairebé de manera absoluta l'atac muniquès, la distància només ha fet que augmentar i al final dels primers 10' el marcador ja anunciava una important diferència (17-26).

Domini absolut

El Barça estava inspirat i s'ha col·locat 12 punts per sobre després que Calathes i Roland Smits connectessin i aquest últim firmés una esmaixada espectacular. També Dante-Exum ha volgut deixar empremta a la primera meitat, i amb quatre punts consecutius ha ajudat a catapultar encara més a uns blaugranes que a l'equador del segon quart s'han situat a 19 punts (22-41).

DSC_8173

Liderats per un Mirotic que a la primera part ha fet un 20 de valoració amb els seus 12 punts, ballant al ritme de Nick Calathes i amb un Smits excepional en defensa i atac (10 punts), el Barça ha seguit protegint-se bé i arribant amb claredat a situacions de tir per marxar al descans amb una clara avantatge (31-49).

L'MVP no vol problemes

Sabia el Barça que la feina no estava completada i que havia de mantenir la concentració i la intensitat a la segona meitat. Han saltat els blaugranes al parquet per disputar el tercer quart menys encertats i ho ha aprofitat el Bayern per fer un 0-4. Hayes-Davis ha estat qui ha trencat la dinàmica i ha anotat els primers punts culers del període amb una gran canasta, però el Bayern, superior en el rebot ofensiu, ha anat retallant terreny mica en mica. L'ensurt en forma de lesió l'ha donat Brandon Davies, que s'ha vist obligat a retirar-se després de fer-se mal a l'espatlla. Ja a les acaballes del tercer quart, el Bayern ha apretat l'accelerador i ha encès l'Audi Dome situant-se a 10 punts del Barça.

No volia Mirotic un final ajustat i ha sortit a la pista per disputar al quart quart disposat a tornar l'avantatge que el Barça havia perdut. Així ho ha fet, vestint la capa de super-heroi i anotant onze (!) punts consecutius per ensorrar totes les esperances locals de remuntada i arrodonir una actuació fantàstica: 25 punts, amb 6/7 de tirs de camp i dos triples (50%).

DSC_7911

L'MVP ha matat un partit que al final no ha tingut un resultat tan abultat (66-75) i que deixa la sèrie 2-1 favorable als de Saras Jasikevicius, que si guanyen el proper divendres de nou a terres alemanyes podran certificar el seu bitllet per viatjar a la Final Four de Belgrad.