David Carabén serà el nou comissionat del 125è aniversari i es crea la comissió de la memòria històrica

David Carabén serà el nou comissionat del 125è aniversari i es crea la comissió de la memòria històrica

Repassa els acords de la Junta Directiva després de la sessió ordinària celebrada aquest dimarts a l'Abadia de Montserrat

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida en sessió ordinària a l’Abadia de Montserrat, ha tractat sobre les qüestions següents:

Aprovat el nomenament de David Carabén com a Comissionat pel 125è aniversari del Club 

La Junta Directiva ha aprovat el nomenament de David Carabén com a Comissionat pel 125è aniversari del Club, amb l’objectiu d’articular i elaborar el marc conceptual de la celebració d’aquesta important efemèride i de definir i impulsar les accions necessàries que se’n derivin.

David Carabén, nascut l’any 1971 a Barcelona, és llicenciat en Ciències Polítiques, és cantant, guitarrista i compositor del grup musical Mishima. També és columnista esportiu i escriu setmanalment a La Vanguardia.

Va dirigir i presentar el programa Recorda Míster de Barça TV i també va dirigir L’habitació dels miralls a la televisió oficial del Club. En televisió també ha dirigit el programa Nit a la terra de BTV. L’any 2005 va escriure el llibre La forma d'un sentit (Editorial Empúries).

David Carabén és fill d’Armand Carabén, advocat i economista, que va ser gerent del FC Barcelona entre els anys 1970 i 1975 durant la presidència d’Agustí Montal i Costa, època en què es va democratitzar i catalanitzar el Club. Però pel que més es recorda el seu pas pel Barça és per ser l’autor del fitxatge de Johan Cruyff i un dels organitzadors dels actes del 75è aniversari de l’entitat el 1974.

David Carabén: “És un immens orgull i una gran responsabilitat acceptar aquest encàrrec del Club que porto al cor i a la vegada una oportunitat per explicar arreu tot allò que dona sentit al ‘més que un club’, la seva identitat esportiva, institucional, social i simbòlica. M’omple d’emoció fer d’alguna manera el que va fer el meu pare, pel 75è aniversari, quan va repensar l’entitat en uns temps de canvi. Agraeixo al president Laporta i a tota la Junta Directiva la confiança que han dipositat en mi. Hi dedicaré els millors anys de la meva vida!”

 

Aprovada la creació de la Comissió de la Memòria Històrica del FC Barcelona

La Junta Directiva ha aprovat la creació de la Comissió de la Memòria Històrica del FC Barcelona, amb l’objectiu de recuperar, estudiar i promocionar la dimensió esportiva, social i democràtica de l’entitat a través de la seva història, un dels motors del més que un club, per tots els canals que ens permeten les tecnologies dels nostres dies.

La Comissió, presidida per la vicepresidenta institucional Elena Fort, i que comptarà amb l’assistència de representants del Museu i del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, estarà formada inicialment, amb la possibilitat de noves incorporacions en les properes setmanes, per les persones següents:

  • Josep Maria Solé i Sabaté. Catedràtic en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona. Va ser el primer director del Museu d'Història de Catalunya. És autor de nombrosos treballs sobre la Guerra Civil i la postguerra. També ha dirigit i presentat programes de ràdio i televisió, amb tertúlies sobre actualitat i sobre la història recent de Catalunya. En clau Barça ha escrit, entre altres obres, Historia del FC Barcelona. De 12 a 120.000 socios; Sunyol, l’altre president afusellat i El Barça en guerra (1936-1939).
  • Xavier Garcia Luque. Periodista. Ha estat redactor d’Esports de La Vanguardia durant quatre dècades. S'ha especialitzat en la investigació històrica de l'esport català. Ha escrit obres de referència de la història del Barça com el Gran Àlbum del Barça; El cas Di Stéfano; El Barça segrestat i La leyenda del Barça.
  • Carles Viñas. Doctor en història contemporània per la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranismes de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Compagina la investigació històrica amb la docència i la divulgació. Ha publicat diversos assajos sobre futbol i societat, entre els quals Tolerància zero. La violència en el futbol; Barcelona blaugrana; Futbol al país dels soviets o Sankt Pauli, un altre futbol és possible. 
  • Josep Bobé. Apassionat de la història del Barça, ha escrit Quan no érem ni onze, una crònica novel·lada dels primers anys de la història del Futbol Club Barcelona. També va col·laborar amb el llibre El Barça, rey de Europa. Ha escrit articles i reportatges amb aportacions inèdites de la història del Club en diversos mitjans de comunicació.

Conveni de col·laboració amb l’Abadia de Montserrat en el marc del Mil·lenari de Montserrat 2025

El FC Barcelona i l’Abadia de Montserrat han signat un nou acord de col·laboració que unirà les dues entitats fins al 2025 amb l’objectiu de treballar conjuntament per al desenvolupament d’accions de commemoració del Mil·lenari del Monestir de Montserrat (1025 – 2025), un projecte que celebrarà els mil anys de l’Abadia i que recordarà l’emblemàtica data en què l’abat Oliba, abat de Ripoll i bisbe de Vic, va fundar el monestir de Montserrat.

Paral·lelament, ambdues parts també manifesten el seu compromís de seguir la col·laboració ja existent des de fa anys entre la Masia i l’Escolania de Montserrat. En aquest sentit es continuarà amb les trobades i intercanvis entre estudiants i formadors de la Masia i de l’Escolania, tant a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva Joan Gamper com a Montserrat, amb l’objectiu d’enriquir ambdós col·lectius i d’establir lligams culturals i socials entre joves en procés de formació en disciplines tan dispars.

Informació sobre dues demandes judicials contra el Club de la Confederació Mundial de Penyes

La Junta Directiva ha estat informada sobre la recent presentació per part de la Confederació Mundial de Penyes de dues demandes judicials diferents contra el Club.

Aquestes demandes estan en tramitació davant els Jutjats de Barcelona i comporten una bel·ligerància sense precedents contra el Club per part d’una associació penyística. L’Àrea Legal procedirà a contestar i oposar-se a les pretensions de la Confederació, atès que s’entén que aquesta actua en interès propi i només persegueix mantenir el seu poder i control sobre les penyes. En aquest sentit, les reclamacions de la Confederació van en perjudici de tot el col·lectiu penyístic en intentar impedir la relació directa d’aquestes amb el Club, així com la prestació d’un millor servei per a totes per part del Departament de Penyes del Club.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut