Barça - Rayo Vallecano: Nova ensopegada al Camp Nou (0-1)

El conjunt blaugrana ho ha intentat tot però no ha trobat la manera d'aixecar el gol matiner dels visitants i encadena tres derrotes consecutives a l'estadi

No ha pogut ser. Nit negra davant una afició culer que ha vist com, en el partit aplaçat corresponent a la jornada 21 de Lliga, el Rayo s'avançava als sis minuts i el Barça intentava per activa i per passiva perforar porteria visitant sense èxit. Tot i lluitar contra vent i marea, res ha pogut evitar que els tres punts volessin cap a Vallecas.

El Rayo s'adelanta

Aviat ha vist el Barça que hauria de suar la samarreta si volia superar al Rayo i tornar a regalar una victòria a l'afició culer. El conjunt blaugrana ha saltat al verd amb la idea de construir des del control del joc però s'ha topat amb un contratemps inesperat. El Rayo, en una combinació ràpida, s'ha avançat al marcador en els compassos inicials després que Álvaro García aprofités una passada d'Isi Palazón i trobés l'espai entre Ter Stegen i el pal de la porteria.

Ha intentat reaccionar ràpid el Barça i a punt ha estat d'arribat la igualada culer en una acció de carambola que gairebé acaba en gol en pròpia porteria del rayista Óscar Valentín. Ho intentava el Barça, que volia madurar el partit a través de la pilota però que no acabava de trobar la manera de fer pessigolles al plantejament d'Andoni Iraola. Equip i afició han tornat a connectar després d'uns minuts de passivitat amb un xut de Jordi Alba des de la frontal que ha sortit llepant el pal de l'arc rival. Apretava el Camp Nou, conscient de la necessitat de recolzar als jugadors per intentar la remuntada i que no estava d'acord amb algunes decisions arbitrals.

Puja la intensitat

Amb Gavi i Araujo acceptant la responsabilitat de capitanejar la lluita sobre el verd, la fe i l'orgull blaugrana han estat suficients per generar perill. Gavi, amb una rematada exquisita que buscava l'escaire esquerra de Dimitrievski, s'ha topat amb el pal en la que ha estat la ocasió més clara en els primers 45'. Després de recollir el rebuig i gràcies a una precisa vaselina Ferran Torres sí que ha guardat la pilota a la xarxa, però l'acció ha estat invalidada per posició antireglamementària i el 0-1 ha estat el resultat definitiu de la primera meitat.

MEMPHIS

Ha modificat peces el míster blaugrana, que ha situat a Araujo de lateral dret per donar entrada a Lenglet i deixar a Dest a la banqueta. Passat un quart d'hora, Nico i Memphis han ocupat els llocs de F. de Jong i Ferran Torres, mentre que posteriorment Luuk de Jong i Adama han saltat al camp per Aubameyang i Eric. Han sorgit efecte els canvis i el Barça, coneixedor que el temps s'anava esgotant, ha pujat el ritme del partit i ha fet recular de manera definitiva al Rayo.

Hi ha dies que la pilota no vol entrar

Hi ha dies, però, que per molt que s'intenti la pilota no troba la xarxa. Ha estat un d'aquests partits en els que no s'ha trobat manera d'empatar un xoc que queia cap al costat visitant de manera inevitable. Ha activat la maquinària ofensiva un Memphis incissiu que ha vist com Dimitrievski evitava l'empat després que el neerlandès rematés des de la frontal.

Ho ha intentat Adama en un parell d'ocasions trobant-se novament amb el porter rival, mentre que Dembélé, al minut 100, ha connectat una volea que ha estat rebutjada sota pals per un defensor del Rayo.

S'ha intentat fins al final però no ha estat possible reescriure un destí inevitable. Toca aixecar-se.