Barça- Reial Madrid: El Clàssic torna a ser blaugrana! (108-97)
Ofert per

Barça- Reial Madrid: El Clàssic torna a ser blaugrana! (108-97)

Els blaugranes s’enduen un partit marcat per l'alta intensitat d'ambdòs conjunts gràcies a una pròrroga dominada en tot moment per als homes de Saras

Triomf d’equip campió (108-97). Un exercici de caràcter i perseverança durant els darrers minuts del temps reglamentari i en el transcurs de tota la pròrroga, permet als blaugranes embutxacar-se un nou Clàssic i augmentar la distància a tres victòries respecte al Reial Madrid a l’ACB.

Els blaugranes s’han sabut adaptar en tot moment a l’alta intensitat blanca i han regalat a l’afició una nova alegria, que permetrà als culers encarar el tram decisiu de la temporada de la millor forma possible. Dante Exum, amb una valoració de 24 punts, ha estat escollit MVP del partit. Nicolás Laprovittola, amb 20 punts i, Nick Calathes, amb 5 assistències, han escortat el talent ofensiu del jugador australià.

Impera la classe blaugrana

L’ovació del Palau Blaugrana a les jugadores del primer equip de la secció femenina de bàsquet per al seu ascens a la Lliga Femenina Endesa ha estat la introducció perfecte d’uns primers minuts marcats per l’encert anotador del Barça. L’alegria ofensiva en la qual estava submergida l’elenc de Saras Jasikevicius ha rebut l’ulterior alenada d’aire fresc quan, Dante Exum, ha finalitzat una ràpida acció culer amb una impressionant esmaixada a una mà que ha acabat de connectar l’escalfor de les goles del Palau amb el bon moment de l’equip barceloní. D’aquesta manera, dominant ambdues fases del joc, el primer quart ha finalitzat amb un il·lusionant 27 – 23 favorable als blaugranes.

Ara bé, el Reial Madrid no estava disposat a esdevenir un mer espectador de la festa culer. Així, els de Pablo Laso, gràcies a una major intensitat en la defensa de la pintura, han aconseguit frenar el vendaval blaugrana i reduir distàncies en l’electrònic fins al punt d’igualar el matx (38-38). Tot i això, la resposta del Barça als bons minuts madrilenys ha estat exemplar. Mostrant sempre el caràcter competitiu que caracteritza als homes de Saras, els locals han pogut marxar al descans amb un avantatge de +5 gràcies a un prodigiós triple sota la botzina de Nicolás Laprovittola (51-46).

Agafen distància des del triple

A la represa, els blaugranes han donat continuïtat a l’encert des de la línia de tres iniciat per Laprovittola. Nikola Mirortic i Rolands Smits s’han apuntat a la festa de l’argentí amb dos sublims cops de canell que han catapultat als culers a assolir una renda de +10, màxima des de l’inici del duel. Amb aquest nou context, els de Saras han pogut encarar el tram final de partit manant en el marcador (71-65).

Forçen la pròrroga en la darrera jugada

En el darrer acte de l’enfrontament, les forces d’ambdós conjunts s’han igualat. Conscients que el resultat que mostrava l’electrònic era inferior a la superioritat demostrada per als culers durant els primers 30 minuts, els blancs, fent del domini interior la seva principal arma, han eixugat la distància aconseguida per als blaugranes fins a igualar de nou el matx (80-80).

Després d’una decisió arbitral, deliberada amb la revisió de vídeo, que ha acabat amb l’expulsió de Mirtoic i Abalde, els darrers cinc minuts han estat de caixa o faixa. Quan més pressió hi havia, la màgia del Palau s’ha unit amb el cor i ambició dels jugadors blaugranes per crear una simbiosi única que ha permès al conjunt culer forçar l’extra time en l’últim segon del matx arran d’un tir lliure convertit per Sanli (89-89)

Festivitat culer

Superat l’esglai madrileny amb una dosi extraordinària d’èpica i personalitat, els blaugranes han demostrat la seva superioritat realitzant una pròrroga quasi immaculada. L’aplom de Hayes, una nova imponent esmaixada de Dante Exum i una intensitat defensiva digne d’admiració, han acabat de fer embogir a una afició culer que ha tornat a veure, en primera persona, un Clàssic de color blaugrana (108-97).

Fitxa Tècnica

Barça, 108

Reial Madrid, 97

Barça: Calathes (3), Laprovittola (20), Exum (16), Smits (18), Mirotic (14) – cinc inicial – Sergi Martínez (-), Hayes (16), Jokubaitis (5), Nnaji (-), Sanli (10), Abrines (-), Kuric (6).  

Reial Madrid: Abalde (7), Deck (17), Yabusele (13), Taylor (4), Tavares (14) – cinc inicial – Causeur (3), Williams – Goss (-), Randolph (4), Fernández (-), Hanga (11), Poirier (14), Llull (10).

Parcials: 27-23; 24-24 // 20-19; 18-24 // 19-8.

Àrbitres: Antonio Conde, Martín Caballero i Juan de Dios Oyón.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut