ALBA Berlín – Barça: Continua la ratxa triomfal
Ofert per

Els blaugranes sumen la seva 20a victòria a l’Eurolliga i es queden a tres partits d’acabar la fase regular com a líders

En la celebració per als 150 partits a la banqueta culer de Saras Jasikevicius, els jugadors blaugranes han regalat al coatch lituà allò que més estima: un triomf basat en la coralitat (79-95). Així, el Barça de bàsquet ha confirmat el seu bon estat de forma enduent-se la quarta victòria consecutiva en totes les competicions en un duel que ha dominant durant els 40 minuts. Els barcelonins han estat capaços de fer front de manera eficaç als parcials berlinesos gràcies a un gran encert des de la línia de tres i una rellevant intensitat defensiva. Nikola Mirotic, líder en valoració general, punts i rebots defensius, ha estat l’MVP de l’enfrontament.

S’imposa la classe blaugrana

El partit ha començat bellugant-se en un intercanvi de cops. El sublim cop de canell des de la línia de tres amb la qual ha anotat Laprovittola la primera cistella dels blaugranes, ha estat prorrogat per uns moments de domini culer trobats arran de les consistents penetracions de Smits, Mirotic i Brandon Davis. No obstant això, l’ALBA de Berlín, fent dels contraatacs la seva principal arma, ha pogut igualar el parcial inicial del Barça (11-11). En els darrers minuts del primer quart, una millora en la circulació de pilota culer ha permès als barcelonins marxar al primer descans amb un avantatge de + 8 (13-21).

Qui ha pres el relleu de líder de l’equip sobre la pista ha estat Àlex Abrines. El balear ha aterrat a Berlín amb dos triples anotats en qüestió de segons que han donat a l’equip l’embranzida necessària per enfredar el Mercedes - Benz Arena i eixamplar diferències (27-38). L’ebullició blaugrana ha estat contestada per un joc més físic dels alemanys que han retallat la desigualtat gràcies a una enèrgica defensa; però un triple en el darrer segon de quart de Nick Calathes ha restablert l’avantatge de vuit punts favorable als de Saras (39-47).

Castiguen des del triple

A la represa, Jaskevicius ha volgut repetir el mateix quintet amb el qual ha iniciat el partit. Calathes, Laprovittola, Smits i Exum, acompanyats de la polivalència de Mirotic, han dotat a l’equip d’una fluïdesa en àtac magnífica que ha virat ens uns primer minuts immillorables. Només un temps mort cridat a la desesperada per part d’Israel González ha frenat la renta de +16 dels culers. Amb aquest context, els blaugranes han continuat obrint escletxa en el marcador mitjançant els aguts triples de Mirotic i Laprovittola (58-73).

Amb més cor que cap, els berlinesos han intentat pujar el ritme del joc per embogir el rumb del duel i remuntar, així, el matx en el darrer quart. D’aquesta manera, quan més animada estava l’afició local, Kyle Kuric ha tret a relluir la seva punteria des de la cantonada i, amb dos triples quasi idèntics, ha rebaixat les pulsacions dels alemanys. Laprovittola ha volgut posar la cirereta final a la victòria blaugrana amb una estètica passada en forma d’alley oop cap a Hayes–Davis que ha finalitzat amb una preciosa esmaixada (79-95).