El dia en què el Liceu va dedicar una funció de ballet al Barça

El dia en què el Liceu va dedicar una funció de ballet al Barça

El Museu del FC Barcelona celebra el 175è aniversari del Gran Teatre recordant la nit del 13 de maig del 1925, en què des d’aquest escenari es va homenatjar l’equip que acabava de proclamar-se campió de Catalunya i de l’estat espanyol

El Museu del FC Barcelona s’ha sumat a la iniciativa “Museus i Liceu: una història compartida” en què diversos espais culturals de Catalunya commemoren el 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu. Per celebrar-ho, les entitats han hagut d’escollir i exposar en els seus espais alguna obra o algun record que els hagi vinculat amb aquest temple de la música al llarg de la seva història.

En el cas del Club el moment escollit ha estat la funció de la nit del 13 de maig del 1925, en què van actuar sobre l’escenari del Liceu els Ballets Russos, una troupe  formada pels millors ballarins del ballet Imperial del Teatre Mariinski de Sant Petersburg (Rússia), de reconegut prestigi a l’època. La funció d’aquella nit va ser especial perquè el Liceu va decidir dedicar-la a l’equip del FC Barcelona, com a reconeixement per haver quedat campions de Catalunya i de l’estat espanyol aquella temporada.

Agraïment en acta

Les butaques de l’auditori de la Rambla van comptar aquella nit amb la presència d’una representació institucional del Club. La qualitat artística de la funció i l’eufòria de la dedicatòria van convertir la vetllada en un gran èxit. D’això se’n dona fe en l’acta de la reunió de la Junta Directiva que va tenir lloc al dia següent de l’espectacle, el 14 de maig, en què els directius van voler que constés el seu agraïment al Liceu pel seu entranyable gest.

Per recordar aquest moment que uneix el Barça amb el Liceu, el Museu del FC Barcelona dedica des d’aquesta setmana una vitrina especial al 175è aniversari del Gran Teatre en què es pot veure una fotografia d’aquell equip de la temporada 1924/25 en què hi ha, entre d’altres, jugadors mítics com Samitier, Plattkó, Alcántara i Sagi, integrants d’una generació privilegiada que va donar lloc a la coneguda com Edat d’Or del Barça, a principis del segle XX, en què el Club va tenir una clara hegemonia futbolística.

La iniciativa “Museus i Liceu: una història compartida” estarà vigent fins a mitjans del 2023 i compta amb la participació de 79 entitats culturals catalanes, entre les quals el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu Dalí, La Pedrera- Casa Milà o la Fundació Antoni Tàpies, entre d’altres. Unes 145 obres componen aquesta eclèctica mostra formada per pintures, fotografies (com és el cas del Barça), esbossos escenogràfics, escultures, instruments o fins i tot objectes de personalitats vinculades al Liceu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut