Barça – Flensburg-Handewitt: A quarts per la porta gran (29-22)

El Barça de Carlos Ortega ha superat el Flensburg al Palau Blaugrana i ja té el bitllet pels quarts de final europeus a la butxaca

Es presentava el Flensburg al Palau Blaugrana com l'últim rival de la fase de grups. Sabia el Barça que una victòria contra els alemanys ja certificava l'accés als quarts de final de la Champions de manera directa i així ho ha demostrat, aconseguint un triomf contundent capitanejat per un enorme Pérez de Vargas.

Aleix i Wanne, pols inicial

Ha començat el duel amb dos clars protagonistes, un de cada bàndol. Ha costat obrir el marcador i ho ha pogut fer Aleix Gómez anotant una pena màxima que havia rebut Dika Mem, però acte seguit Wanne ha inaugurat el comptador del Flensburg. La mateixa dinàmica s'ha repetit en els primers minuts, amb Aleix i Wanne marcant els tres primers gols dels seus respectius equips.

Ha avançat el primer període i, mentre Ludovic Fabregas aixecava el públic amb un excepcional gol d'esquenes a la porteria, Gonzalo Pérez de Vargas ha començat a demostrar que no havia vingut al Palau Blaugrana a passar la tarda.

Ha pogut el Barça agafar distància en el marcador gràcies a un Pérez de Vargas estelar que, amb nou aturades al primer temps, ha sostingut als blaugranes i ha permès que el marcador a la mitja part fos de 15-11, posant el partit de cara pels homes de Carlos Ortega.

S'apreta el marcador

Ha iniciat el segon temps amb la mateixa dinàmica que el primer i s'ha escapat el Barça en el marcador. Acomodats i veient-se molt per davant, els púpils de Carlos Ortega s'han relaxat i han vist com el Flensburg, gairebé sense fer soroll, retallava distàncies i s'apropava en el marcador.

Liderats per la connexió francesa, amb Dika Mem i N'guessan aconseguint doblets en moments clau, i amb un Pérez de Vargas que seguia aturant-ho tot, el Barça ha confirmat una victòria vital que finalment ha ascendit als set gols de diferència (29-22) mentre el jove Pablo Urdangarín gaudia dels seus primers minuts sota la ovació d'un Palau Blaugrana orgullós dels seus..

Objectiu assolit

El protagonista Gonzalo Pérez de Vargas, igualant el seu récord d'aturades a la Champions (18), ha confirmat en declaracions posteriors al partit que l'objectiu des de l'inici era aconseguir una de les places que donaven l'accés directe als quarts de final.

Fitxa del partit

Barça, 29

Flensburg-Handewitt, 22

Barça: Pérez de Vargas, Thiagus Petrus, Ludovic Fàbregas (4), Dika Mem (4), Haniel Langaro (4), Aleix Gómez (9), Ángel Fernández - setinicial -, Luka Cindric, Timothey N'Guessan (4), Yussef Benali (1), Ali Zein, Melvyn Richardson (1), Domen Makuc (2) i Aitor Ariño.

Flensburg-Handewitt: Kevin Möller, Jim Gottfridsson (1), Johannes Golla (3), Magnus Abelvik Rod (2), Simon Hald, Teitur Orn Einarsson (1), Hampus Wanne (6) - set inicial -, Benjamin Buric (p.s., 31'-60'), Mensah Larsen (5), Goran Sogard, Hans Aaron Mensing (4) i Emil Jakobsen.

Parcials: 2-3 / 6-5 / 7-7 / 10-7 / 13-10 / 15-11 // 17-12 / 20-14 / 22-16 / 24-18 / 24-21 / 29-22.

Àrbitres: Mads Hansen i Jesper Madsen