Joan Laporta: “Xavi ha canviat la mentalitat de l’equip”

Joan Laporta: “Xavi ha canviat la mentalitat de l’equip”

El president del FC Barcelona ha fet balanç del seu primer any de mandat en una entrevista exclusiva als mitjans oficials del Club

Aquest dilluns 7 de març ha fet 1 any que Joan Laporta va guanyar les eleccions a la presidència del FC Barcelona. I, per analitzar aquest període, el President del Club ha fet balanç en una entrevista exclusiva a Barça TV i Barça TV+.

Un llarg repàs en què Laporta ha parlat de la situació esportiva de l’Entitat, amb la millora de l’equip de Xavi Hernández, o l’èxit del futbol femení i els projectes creixents de les seccions professionals. Però també ha repassat la situació institucional, econòmica i financera del FC Barcelona, que a poc a poc va recuperant-se, així com de la importància del projecte de l’Espai Barça.


La millora esportiva del primer equip 

“Xavi està responent amb escreix a la oportunitat que li ha donat el Club. És un entrenador per a molts anys i estic segur que ens donarà moltes alegries”.

“Xavi ha canviat la mentalitat de l’equip i està recuperant la nostra essència. Veiem que hi ha futur, però en el present immediat també ens poden donar alguna alegria a l’Europa League i, per què no, a la Lliga. És difícil, però estem lluitant”. 

"Estem construint una nova etapa que espero que sigui esplendorosa. I ho estem fent amb gent jove, de la casa, que té present, però encara un millor futur. I l’ambició és aquesta, tenir un equip que jugui bé i guanyi molts títols. Els culers tenim esperança”.

Reforços a l’estiu

“Poder afrontar operacions importants en el mercat d’estiu dependrà de les decisions que prenguem en els propers dos mesos. Si podem executar unes operacions que hem treballat durant tot l’any, sí que podrem. Són unes decisions que hem de prendre per complir amb el pla estratègic i arribar als objectius”.

“La plantilla ha d’estar equilibrada. Hi ha un límit i si incorporem jugadors també hauran de sortir d’altres. Caldrà equilibrar-la i ara mateix estem molt contents de com tenim la plantilla, cada vegada més competitiva”.

“Estem treballant per millorar aquest equip. Hem de pujar aquest nivell per més, però podem estar satisfets perquè tenim ganes de futbol i de veure el proper partit”.

_GPF0760

L’aposta pel futbol femení 

“Només se’ls pot exigir que es mantinguin en aquest nivell i que segueixin amb aquesta naturalitat i autenticitat que tenen”.

“Des del Club estem intentant donar tot el que podem per seguir apostant pel futbol femení”.

“Aquest diumenge poden ser campiones de Lliga contra el Reial Madrid i, a finals de mes, podem seguir fent història omplint el Camp Nou en el Clàssic a la Champions. Si ens classifiquem per a les semifinals, també tenim pensat jugar-les al Camp Nou”. 

L’estructura organitzativa i el model de propietat

"Amb la marxa del CEO Ferran Reverter he passat a ser més executiu, juntament amb el tresorer. Hem fet un organigrama més transversal. Hi haurà un comitè executiu que es farà cada dilluns i cada més farem un comitè de direcció. És el moment de treballar i ajustar les dents per aconseguir els objectius”.

“El Barça sempre ha de ser dels seus socis i sòcies. I és una tradició que hem de mantenir. De fet, molts sponsors li donen un valor important”. 

“No m’he plantejat canviar el model de propietat. Puc conviure amb qui pensi en altres formes de pensar, però hem de ser forts econòmicament i fer una bona gestió per combatre els clubs estat”. 

_GPF0760

L’Espai Barça

“Està tot previst perquè a l’abril l’Ajuntament ens doni la llicència definitiva, al juliol tingui lloc el concurs de les constructores que es presenten per construir l’Estadi i al setembre ja prendríem la decisió. Si va bé, al acabar la temporada ja començarien els treballs”.

“La opció més lògica ara per ara és anar a jugar a Montjuïc, perquè la resta d’opcions són difícils. Sinó ens hauríem de quedar aquí i allargar la inauguració”.

“Serà espectacular, el nou estadi serà una joia arquitectònica, generarà molta més activitat i recursos. Això farà que Barcelona tingui un altre espai d’oci, lleure, i no només esportiu, ja que  podrem passar tot un dia en unes instal·lacions obertes a la ciutat”. 

Suport a Ucraïna

“Vivim amb angoixa i preocupació per la gent que està patint. Cada matí ens aixequem amb notícies molt dures: amb bombardejos, èxode de persones... Com a Barça estem intentant ajudar. Tenim un acord amb la Creu Roja per als refugiats que arribin a Barcelona”. 

“Molts socis ens estant demanant com poden ajudar i tenim pensat fer, a través de la Creu Roja, una recol·lecta d’aliments bàsics al Camp Nou”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut