PRÈVIA: FC Barcelona – Athletic Club

PRÈVIA: FC Barcelona – Athletic Club

Els culers reben al conjunt basc amb l’objectiu de sumar tres punts que han de servir per continuar escalant posicions a la taula classificatòria

Després de les dues contundents victòries a Mestalla (1-4) i a l’Estadi Diego Armando Maradona (2-4), el Barça encara un nou repte a la Lliga, al Camp Nou, amb la voluntat d’endur-se un altre important triomf que permetria a l’equip de Xavi Hernández reafirmar el seu bon moment. Així, el duel corresponent a la 26a jornada de Lliga (21:00 hores), enfrontarà dos equips que arriben al matx en un gran estat de forma i que es mesuraran per seguir a la part alta de la classificació.

Els Barça – Athletic Club son tot un clàssic del futbol espanyol. Gols, emocions i intensitat són alguns dels trets característics que solen acompanyar els duels entre catalans i bascs. No obstant això, els precedents entre ambdós equips tenen un clar dominador: el conjunt culer. I és que els blaugranes no coneixen la derrota contra els bilbaïns a casa en un partit de Lliga des de la temporada 2001/02.


Aquest serà el tercer enfrontament entre Barça i Athletic aquest curs. Després de l'1-1 a San Mamés a la Lliga, l'estadi basc va acollir els setzens de final de la Copa en què l'Athletic va acabar imposant-se 3-2.

Per tant, amb tots aquests ingredients, el Camp Nou està disposat a viure un altre vespre trepidant que tindrà el futbol ofensiu dels de Xavi Hernández i la solidesa dels de Marcelino com a principals protagonistes.

El rival

L’Athletic Club arriba al partit amb la moral alta. Després de completar una gran setmana amb la golejada al derbi basc (4-0), els blanc-i-vermells ocupen la vuitena plaça amb 37 punts. A més a més, els homes de Marcelino estan firmant una gran campanya a la Copa del Rei. En aquest darrer mes, el conjunt bilbaí ha aconseguit accedir a les semifinals i ha sumat un empat (1-1) en el partit d’anada a casa que deixa tot obert per la tornada.

Entrenador: Marcelino Garcia Toral. Un clàssic de les banquetes de la Lliga. Amb passat en equips com València, Sevilla o Vila-real, el tècnic asturià ha fet del seu ja tradicional 4-4-2 una arma molt efectiva per competir contra qualsevol rival a base d’una gran solidesa defensiva. Experiència i rigor tàctic són alguns dels dots que ha aportat Marcelino a un Athetic Club que està compromès al màxim amb la idea de joc del seu entrenador.

Golejador: Oihan Sancet. Nascut l’any 2000, el jugador format a Lezama és una de les perles del futbol estatal. Partint des de la posició de mitjapunta, porta sis gols i quatre assistències en aquest curs lliguer. Especialment important va ser el que va anotar la jornada anterior per obrir la llauna de la golejada bilbaïna en el derbi basc. El seu company d’atac, Iñaki Williams, amb sis gols i dues assistències és un altre dels pilars ofensius del conjunt de Marcelino.

Classificació: Amb 37 punts en 25 jornades i un balanç nou victòries, 10 empats i sis derrotes, l’Athletic Club és actualment el vuitè classificat en lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut