Nàpols - FC Barcelona: Amb pas ferm cap a vuitens (2-4)

Un partit molt sòlid dels blaugrana els classifica per a la propera ronda de la competició

Classificats per als vuitens de final de l’Europa League. Gran nit europea per al Barça que s’ha imposat 2-4 al Nàpols al Diego Armando Maradona en el partit de tornada dels play-off de l’Europa League. Els gols matiners de Jordi Alba i Frenkie de Jong han donat aire i confiança als de Xavi, que tot i veure com el Nàpols retallava diferències ha sabut reaccionar amb un altre diana abans del descans obra de Piqué. A la represa un gol d'Aubameyang ha encarrilat la classificació, si bé Politano ha maquillat el marcador a les acaballes del matx.

Vint minuts de màgia

El Barça ha saltat al terreny de joc amb ganes d’encarar l’eliminatòria. I als nou minuts un contracop de manual dels culers ha suposat el 0-1. Aubameyang habilitaria a Adama, que després d’una cursa serviria una bona pilota per a Jordi Alba, que no ha perdonat. Els de Xavi es trobaven còmodes en el terreny joc i Frenkie de Jong hi ha posat la màgia amb un gol espectacular.

El migcampista neerlandès ha rebut una passada d’esperó de Ferran Torres i, des de molt lluny, ha enviat una pilota que s’ha anat enverinant fins a perforar la porteria italiana (0-2, min 14). Quan els culers buscaven el tercer han topat amb un penal a favor del Nàpols en una sortida de Ter Stegen que ha forçat la caiguda d’Oshimen. Insigne ha transformat la pena màxima per retallar diferències (1-2, min 23).

El matx ha tingut uns minuts de pausa, si bé Aubameyang i Ferran Torres haurien pogut ampliar el marcador, però ha estat Piqué l’encarregat de situar l’1-3 just abans del descans. Un refús en un córner l’ha aprofitat el central català per ampliar l’avantatge i fer justícia en una gran primera meitat culer més enllà del penal en contra.

Bones sensacions

A la represa els de Xavi han tingut el matx sota control, si bé la intensitat del joc no ha estat com la primera. Aubameyang no ha volgut fallar a la cita amb el gol i una passada d’Adama, que ha deixat passat Frenkie de Jong, perquè el davanter culer situés l’1-4 que situava el triomf més a prop per als interessos del Barça.

El Nàpols, però, ha seguit buscant la porteria de Ter Stegen i l’ha trobada a les acaballes del matx amb una diana de Politano, aprofitant una pèrdua de pilota culer per situar el definitiu 2-4 (3-5). En els darrers segons Ter Stegen ha salvat una nova ocasió del conjunt italià per certificar la classificació per als vuitens de l’Europa League en una gran nit europea del Barça, que coneixerà el seu rival aquest divendres.