Jordi Alba, el defensa més assistent de la Lliga

Jordi Alba, el defensa més assistent de la Lliga

Amb la d'aquest diumenge, el de l'Hospitalet acumula ja sis assistències en Lliga, més de les que va aconseguir la temporada passada i que qualsevol altre defensa del campionat

Nova assistència davant el València i Jordi Alba ja en suma sis en el que va de Lliga. El de l'Hospitalet, que a Mestalla va servir una pilota perfecta a Aubameyang en la primera diana de la tarda, és el defensa que més passades de gol reparteix de la lliga i ja acumula més assistències que les que va fer la temporada passada.

En bona forma

Continua la bona ratxa d'un Jordi Alba especialment inspirat en la faceta ofensiva. En els últims tres partits de lliga, el lateral blaugrana ha estat protagonista d'un gol en cada un d'ells: volea imparable davant l'Atlètic de Madrid, centrada magistral a Pedri a Cornellà El-Prat i assistència a Aubameyang contra el València. Un gol i dues assistències que segueixen engreixant les estadístiques de Jordi Alba, que a la jornada 25 acumula sis assistències.

S'ha perdut Jordi Alba fins a sis jornades aquesta temporada, però això no li impedeix ser el defensa més assistent de la Lliga: a la seva mitja dotzena d'assistències només li pot intentar seguir el ritme Mojica (Elche), també lateral esquerra, que en porta quatre en el que va de campionat.

Una assistència cada tres partits

Si parlem del promig, les sis assistències en els 18 partits que ha disputat el de l'Hospitalet li otorguen 0.33 passades de gol pel partit; una cada tres duels. Només tres jugadors que hagin repartit tres o més assistències milloren els números de Jordi Alba, un d'ells Dembélé (tres assistències en vuit partits).

Fent un repàs al passat, veiem que des que Jordi Alba disputa la Lliga només en dues ocasions ha superat l'actual xifra d'assistències. En les temporades 2017/18 i 2018/19, ja vestit de blaugrana, va arribar a les vuit assistències, mentre que en les dues temporades anteriors n'havia aconseguit entregar sis. Superarà la seva millor marca en el curs actual?

3200x2000-JORDI_ALBA-ASSISTENCIES-CAT

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut