Un gran Barça sense premi

Un gran Barça sense premi

El FC Barcelona ha mostrat una gran imatge en l'anada dels play-offs de l'Europa League davant el Nàpols, però la poca efectivitat no li ha permès viatjar a Itàlia amb el marcador a favor

Meravellosa imatge la mostrada pel FC Barcelona en el duel d'anada d'Europa League davant el Nàpols. Executant a la perfecció la pressió alta i generant ocasions per marxar a Itàlia amb una bona avantatge, els blaugranes han pecat de poca punteria i no han passat de l'empat a un gol. Repassem les estadístiques del partit:

Recital ofensiu

Ningú podrà dir que el Barça no ha buscat la victòria per activa o per passiva. Tant a la primera com, especialment, a la segona meitat, els locals han estat una amenaça constant pels visitants, que no han trobat la fórmula per trencar els mecanismes dels de Xavi Hernandez i només han sortit amb un empat per la poca eficàcia blaugrana.

Les quatre rematades del Nàpols contrasten amb les 21 que ha executat el Barça, 14 d'elles des de dins de l'àrea. El resultat s'explica des de la poca precisió blaugrana: només cinc dels xuts han anat entre els tres pals.

Pedri Napoli

Domini absolut del matx

El Barça ha estat amo i senyor del partit des de l'inici fins al final. S'ha fet amb la pilota tan bon punt el dduel ha començat i ha controlat el ritme en tot moment, passant la major part del temps a camp contrari. Així ho diuen els números: els de Xavi han fet un total de 744 passades, de les quals 501 han estat al camp del Nàpols. Per contra, els rivals només han fet 114 passades al camp del Barça, amb un total de 376.

Gran part de la culpa d'aquests números la té l'excel·lent pressió després de pèrdua que ha fet el Barça. Recuperant pilotes sense parar a camp rival (fins a 24 al llarg del xoc), els culers han sotmès a un Nàpols que esperava la seva oportunitat per sortir al contracop.

Bombardeig a l'àrea napolitana

No es trobava el premi del gol amb el joc interior i el Barça, sobretot en els últims minuts, ha provat sort també amb centres laterals. Fins a 24 n'ha acabat fent l'equip blaugrana, que ha conseguit situacions clares però tampoc ha trobat el gol que desequilibrés la contesa.

Ferran trenca estadístiques

Partit brillant el de Ferran, que ha trobat el gol des del punt de penal però que s'ha quedat amb l'espina d'haver desaprofitat clares situacions de gol que s'han escapat per ben poc. Tot i així, la seva actuació ha servit per trencar algunes estadístiques, a més de significar el seu primer gol de penal en 146 partits.

Ferran Napoli

Amb les nou rematades que ha fet al llarg del partit, Ferran ha igualat el récord de més rematades en un partit de qualsevol competició d'un jugador blaugrana que no sigui Leo Messi, igualant la xifra que tenia Suárez (nou contra l'Inter de Milà, 2018).

A més, amb el seu gol, Ferran Torres s'ha convertit en el 50è jugador del FC Barcelona que marca en el seu debut en competició europea.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut