FC Barcelona - Nàpols: Tot per decidir a Itàlia (1-1)

FC Barcelona - Nàpols: Tot per decidir a Itàlia (1-1)

El Barça ha tingut ocasions per guanyar, especialment en un tram final abocat a l’atac i amb grans ocasions, però finalment l’eliminatòria viatjarà empatada cap al Diego Armando Maradona

Resultat injust el d’aquest dijous al Camp Nou. El FC Barcelona ho ha fet tot per guanyar el Nàpols, en el retorn a l’Europa League, però no ha pogut passar de l’empat en el partit d’anada d’aquesta eliminatòria de play-off. D’ocasions no n’han faltat, especialment en una segona meitat amb una superioritat blaugrana molt més clara, però la falta d’encert ha frenat un conjunt culer treballador.

El Barça ho ha intentat de totes les maneres per capgirar el gol inicial de Zielinski, i finalment un penal transformat per Ferran Torres ha acabat definint el marcador (1-1). Ara els dos equips traslladaran l’eliminatòria al Diego Armando Maradona de Nàpols, el proper dijous (21 hores), amb tot per decidir. 


El Nàpols colpeja primer

L’inici del Barça ha estat bo, amb més pilota i més control. De fet, també ha començat atacant. Pedri ha tingut la primera ocasió amb un xut que ha sortit alt per poc, després d’una recuperació d’Aubameyang en atac (min 5). Minuts després, Nico, amb un bon control, ha posat a prova Meret, que ha hagut d’enviar l’esfèrica a córner com ha pogut (min 14).

A poc a poc, el Nàpols ha anat creixent, especialment en jugades ràpides. Així ha arribat la primera oportunitat, amb una rematada d’Osimhen després d’una bona transició, però una aturada de Ter Stegen amb el peu ha evitat el primer gol dels italians en la primera rematada a porteria (min 22). 

No han perdonat, però, a la segona. Després que Ferran Torres hagi tingut l’1-0 amb una passada d’Aubameyang (min 28) o que Ter Stegen hagi salvat la rematada inicial de Zielinski després d’una bona jugada d’Elmas per la banda dreta, el mateix Zielinski ha caçat el refús i, ara sí, ha avançat els de Luciano Spalletti (0-1, min 29). 

El Barça no s’arronsa

Tot i anar per sota, el Barça ho ha seguit intentant, i ha continuat tocant amb paciència per crear ocasions, especialment amb centrades d’Adama des de l’extrem dret abans del descans. Després del pas pels vestidors, el guió s’ha mantingut i, empès pel públic del Camp Nou, l’equip de Xavi Hernández ha continuat buscant porteria.

Arriba l’empat merescut

Finalment, l’empat ha acabat caient pel seu propi pes. Ho ha fet des dels onze metres, quan l’àrbitre ha xiulat unes mans dins l’àrea consultades amb el VAR. Ferran Torres, amb un xut ras que ha enganyat el porter, ha aconseguit transformar el penal per assolir el premi que mereixia el Barça (1-1, min 58). També el del davanter valencià, amb molta insistència en un primer temps en què ja havia aconseguit igualar el seu millor registre de rematades en un partit (5) en només 45 minuts -ha acabat el partit amb un rècord.

Insistència sense premi

L’1-1 ha canviat el partit del Nàpols, que encara ha exagerat més la seva defensa i ho ha fiat tot a caçar algun contraatac, tot i que sense èxit. Per contra, el Barça ha anat fent passes cap endavant a la recerca del gol de la victòria. Aubameyang n’ha tingut una de clara, amb una rematada que ha sortit desviada per poc (min 62), mentre que Ferran Torres ha estat a tocar del gol en el tram final (min 86, min 87 i min 92). La més elogiada, però, ha estat l'oportunitat de Luuk de Jong, amb una xilena tremenda que ha sorprès tothom, tot i sortir desviada per poc, i que ha estat a punt d’ensorrar l’Estadi (min 90). 

Finalment, però, l’1-1 no s’ha mogut, tot i merèixer-ho, i ara el Barça haurà d’anar a guanyar a Nàpols si vol ser al sorteig dels vuitens de final de l’Europa League. Jugant com aquest dijous al Camp Nou, però amb una mica més d’encert, serà més fàcil.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut