10 coses que cal saber de la Copa del Rei 2022

10 coses que cal saber de la Copa del Rei 2022

Amb seu a Granada, la vigent edició de la competició copera, que arrenca aquest dijous, guarda diverses curiositats que has de conèixer

La Copa del Rei copa l'agenda blaugrana. La competició comença aquest dijous, però els de Saras no juguen fins al divendres a les 21.30 hores. Per amenitzar l'espera, presentem 10 coses que cal saber d'aquest torneig que tornarà a engalanar-se amb públic a les grades i que té com a seu Granada. 

1- El retorn del Manresa

L'equip entrenat per Pedro Martínez és el primer obstacle barcelonista en el camí coper. El Manresa, una de les sensacions d'aquesta temporada, reapareix a la Copa després de 18 anys d'absència. L'any 2004, l'elenc de la capital de la comarca del Bages va firmar la seva darrera aparició, quan va caure eliminat als quarts de final pel DKV Joventut. 

2- La segona participació de Río Breogán

L'elenc de la ciutat de Lugo és una de les altres reaparicions a Granada. L'última vegada que els gallecs van ser partícips de la Copa va ser el 1990. Data que també s'erigeix en l'única ocasió que ha comptat amb la presència de Río Breogán. El conjunt d'aquesta edició que més anys portava, un total de 32, sense veure estampat el seu nom en els encreuaments.  

3- UCAM Murcia, un altre regrés

Si l'ara conjunt entrenat per Veljko Mršić fa 32 anys que no era de la partida a la Copa, els ara comandats per Sito Alonso, 26. D'aquesta manera, l'UCAM torna a estar entre els vuit millors per segona vegada en la seva història. 1996 i 2022 són els anys que ressalten en la seva trajectòria copera. El tercer retorn d'aquesta edició que es disputa en el Palacio de los Deportes de Granada d'ençà que la Copa té seu única. 

4- El Barça, sempre present 

Des del 1984, quan es va celebrar a Saragossa per primera vegada en seu única, el FC Barcelona ha inscrit el seu nom de manera ininterrompuda durant 39 edicions. Un equip recurrent en la competició del KO que es batrà contra un dels tres retornats, el Manresa. El matx té lloc el divendres 18 de febrer a les 21.30 hores. 

5- Granada, el tercer cop 

La localitat on destaca la immensitat de l'Alhambra acull per tercer cop la Copa del Rei. 1992, 1995 i 2022. Ara bé, els culers mai han aixecat el títol en aquesta ciutat andalusa. A la tercera vegada serà la vençuda?

6- L'efectivitat de Saras

Com a entrenador, el lituà té un 100% de victòries a la Copa. Tres partits dirigits, tres triomfs. Un camí exitós que va registrar l'any 2021 i va servir per alçar el títol a Madrid davant el conjunt de Pablo Lasso (73-88). Unicaja als quarts de final i Baskonia van ser els altres rivals que no van poder imposar el seu discurs davant un intens i elèctric elenc de Jasikevicius

7- Laprovittola arriba endollat

En els darrers partits, l'argentí està sent la guia i la batuta barcelonista. Peça clau en el triomf d'Eurolliga davant el Reial Madrid (68-86), el 20 culer aterra en una competició on ja ha deixat marca. Va ser el curs 2018/19, quan, amb la samarreta del Badalona, el base de Morón va obtenir una valoració inèdita i històrica. Un 50 que mai ningú havia estat capaç de construir i que, de moment, tampoc ningú ha estat capaç d'igualar o superar. 

8- Una altra reaparició: l'afició 

La passada competició del KO no va tenir l'escalf dels espectadors. Els duels es van disputar en silenci a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Per tant, els seients del Palacio de los Deportes de Granada, amb una capacitat per a 10.000 espectadors, comptarà amb les goles de les aficions de FC Barcelona, Reial Madrid, Baxi Manresa, Joventut de Badalona, Lenovo Tenerife, Río Breogán, UCAM Murcia i Valencia Basket

9- Sense equip amfitrió

Els nazaríes no podran veure competir el Covirán Granada en aquesta Copa, ja que actualment competeix i lidera la LEB Or. Un fet que impedeix la seva participació perquè no es tracta d'un club ACB. En conseqüència, els vuit conjunts que conformen aquesta fase final són els vuit primers classificats de la primera volta de la Lliga Endesa. 

10- Un ull en la Mini Copa Endesa

L'Infantil A blaugrana també competeix a Granada. I tots els seus partits es poden seguir en directe a través d'aquest enllaç. Un teloner culer d'aquesta Copa 2022, que ja arranca! Som-hi, culers! 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut