Xavi:

Xavi: "Volem demostrar que som capaços de competir a Europa"

L'entrenador blaugrana ha atès els mitjans en la prèvia d'un Barça - Nàpols que encara com "una oportunitat per seguir millorant i creixent"

Centrats de manera definitiva en el gran duel que aquest dijous acollirà el Camp Nou entre Barça i Nàpols, l'entrenador blaugrana Xavi Hernández ha sortit en roda de premsa per analitzar l'enfrontament corresponent a l'anada dels play-offs de l'Europa League.

 

Eliminatòria de gala

El míster ha deixat clara la importància del partit des de l'inici: "És una oportunitat. L'objectiu principal de la temporada és entrar a Champions l'any que ve i tenim dues vies: quedar entre els quatre primers de la Lliga o guanyar L'Europa League. És una competició europea, necessitem a la nostra afició i esperem una gran eliminatòria europea. Volem arribar el màxim lluny possible."

Analitzant un rival que "està lluitant per l'Scudetto", Xavi ha volgut deixar de banda els favoritismes: "A l'Europa League no ens veig com a favorits, sí com a candidats, però ens ha tocat un sorteig molt complicat. El Nàpols és un rival d'alt nivell, podria ser una eliminatòria de Champions, i a més haurem de jugar la tornada fora de casa. Són capaços de dominar els partits, és un rival molt difícil".

L'entrenador blaugrana s'ha mostrat il·lusionat amb aquest duel vibrant: "Intentarem donar la nostra millor versió i volem demostrar que som capaços de competir a Europa. És una gran oportunitat per seguir millorant i creixent".

Preguntat pels seus primers 100 dies com a entrenador blaugrana, Xavi ha bromejat comentant que són "100 dies que semblen 100 anys": "Hem passat situacions inesperades, de Covid, mercat d'hivern, ... soc molt culer i intento que el Barça torni a ser on es mereix, no és la millor situació però hem de tirar endavant al Club. Intentarem créixer i millorar, penso que en el joc ho hem fet en aquests 100 dies però hem de seguir creixent".

Noms propis

En una situació complicada a nivell defensiu, amb diverses baixes, Xavi ha subrallat la importància d'Èric Garcia: "L'Èric sap que va cometre un error i ho té al cap, però és un central de gran nivell i ha de ser important en els propers partits. Divideix, veu l'home lliure, busca als interiors ... és un jugador important per mi i ha de tornar al gran nivell on estava abans de lesionar-se."

Preguntat per l'impactant debut de la nova incorporació blaugrana, l'entrenador ha asssegurat que "Adama ens està donant molt. És un futbolista madur que pren molt bones decisions, desequilibra i atrau a molts futbolistes. Ho analitzem a nivell individual i entén el que li demanem, és capaç de reventar partits i ens ajudarà molt." 

Qüestionat també per l'adaptació d'Aubameyang, Xavi no ha dubtat en assegurar que "ja està al 100% i el veurem jugar segur" a banda de recordar que "és capaç de marcar diferències" i afirmar que està molt content amb ell.

Com no podia ser d'una altra manera, Xavi també ha comentat el rendiment de Luuk de Jong, que es troba en estat de gràcia i que en l'últim va salvar un punt en el darrer minut del derbi català: "Veient la seva implicació i l'actitut que té no queden dubtes que és un professional bestial. Ens ajudarà, és un rematador capaç de descarregar pilotes i segur que estarà preparat quan el necessitem".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut